360 graden filmen met de Ricoh Theta S

Gear

360 graden video’s. Op Facebook en andere sociale media zie je het steeds vaker voorbij komen. Toen Ricoh ons vroeg om hun Ricoh Theta S, een 360º camera, te testen zei ik ook meteen ja. Mijn reis naar Gitschberg Jochtal leek me daar een uitgelezen kans voor!

Gitschberg Jochtal skiing #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Ricoh Theta S

De degelijk aanvoelende Ricoh Theta S is een handzaam en licht apparaatje met aan 2 kanten een 12 Megapixel 180º camera. De bediening is uiterst eenvoudig. Aan de zijkant zit een aan/uit knop, een video en een foto knop. Je zet de Theta S aan, je selecteert of je een foto wilt maken of wilt filmen. Dat wordt middels een led-indicator aan de voorkant (of achterkant, wie zal het zeggen) van het apparaatje getoond. Dan rest nog om op de grote knop te drukken en je filmpje of video wordt gemaakt. Klaar met filmen? Je raadt het al, diezelfde grote knop en klaar is Kees.

Het maken van materiaal is dus kinderlijk eenvoudig. Je media wordt opgeslagen op het 8gb grote interne geheugen. Om het terug te kijken slinger je je smartphone aan het WiFi netwerk van de Theta S (is uit te zetten) of je gebruikt de USB of HDMI uitgangen. Gebruik je je smartphone? Dan is het met één druk op de knop te delen op bijvoorbeeld Facebook en Youtube, die beide 360º video ondersteunen.

De foto kwaliteit is, zoals je kan zien, zowel binnen als buiten erg goed. De video kwaliteit is een stuk lager maar in verhouding tot de gelijk geprijsde concurrenten goed.

Conclusie

De Ricoh Theta S is een leuke gimmick. Iedereen die je ermee ziet lopen vraagt wat het is en is ontzettend enthousiast als je het resultaat laat zien. Met €349,- is het echter geen goedkope gimmick, maar zeker betaalbaar. Het is, naast je fototoestel, GoPro en eventueel videocamera wel weer een extra apparaat wat je mee moet nemen voor een wel heel specifiek doel. Maar, de resultaten mogen er zijn.

Hoewel het direct delen van content vanaf de Theta S naar social media erg makkelijk is, is het editen van 360º nog een vak apart. Ricoh heeft zelf 3 apps om foto’s en video’s te bewerken, zonder third party apps te benomen. Ook op je lap-/desktop vergt het wat extra vaardigheden en software.

Al met al is de Ricoh Theta S een mooie gadget die makkelijk is in gebruik en originele en verbluffende resultaten geeft, vooral op de foto stand. Een must have voor de enthousiaste social media gebruiker!

Valles – Gitschberg Jochtal #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

 

Total
0
Share