In Kopenhagen worden twee wolkenkrabbers met een fietsbrug gebouwd

Ons kikkerlandje is echt een fietsland. We behoren zelfs tot de vijf meest verkeersveilige landen om te fietsen. De fiets is een handig en snel vervoersmiddel om ergens te komen. Maar niet alleen onze bevolking is zo enthousiast met de tweewieler, ook in Kopenhagen kunnen ze er wat van! Daar willen ze volgend jaar namelijk een heel tof project realiseren, speciaal voor fietsers.

Fietsbrug

De naam van dit project is ‘Poort van Kopenhagen’ en Steven Holl is de bedenker. Het is een fietsbrug tussen twee wolkenkrabbers in op 65 meter hoogte. Een behoorlijke brug dus. Waarom op die hoogte? Omdat sommige schepen anders niet meer de haven in en uit kunnen, denk bijvoorbeeld aan cruiseschepen die er vaak aanmeren.

Dit project zal gerealiseerd worden aan de haven van Kopenhagen. Daar zullen twee wolkenkrabbers naast elkaar gebouwd worden. Het zal natuurlijk een enorme trekpleister worden waar veel toeristen op af zullen komen. Daarnaast is het ook nog eens een redding voor één van de wolkenkrabbers. In Kopenhagen geldt namelijk de regel dat er geen nieuwe, grote flatgebouwen gebouwd mogen worden als deze niet binnen 500 meter van het openbaar vervoer afliggen. Met deze regel zou één van de torens niet gerealiseerd mogen worden, maar vanwege dit project wordt er een uitzondering gemaakt. Want via deze brug kunnen inwoners en toeristen gemakkelijk het water oversteken.

De bouw van de brug zal dus volgend jaar van start gaan. Wanneer de brug open gaat is nog de vraag, maar ga maar vast je beenspieren trainen, want dat wordt nog wat om hier overheen te komen.

Source :

MetronieuwsESSENTIALSMEER ESSENTIALS