How To: Pochet Vouwen

De pochet is dat ‘zakdoekje’ wat in je borstzakje hoort te zitten, als je een colbert aan hebt. De pochet is helemaal terug en ik zou er alles behalve mijn neus in snuiten. Ze zijn vaak gemaakt van zijde, maar zijn ook zeker verkrijgbaar in katoen, linnen en zelfs wol. Jawohl!

De Pochet

Oorspronkelijk waren pochetten veelal wit en gebruikt op een smoking, maar tegenwoordig is alles mogelijk – zolang het stijlvol blijft -. Kleuren, effen of juist met een patroon. Een pochet stem je af op volledige pak, maar voornamelijk op je das of bow tie. Dit geldt voor kleur en patroon. En over het algemeen geldt; een witte pochet kan altijd wel!

Een pochet kan op verschillende manieren gevouwen worden. De manier die jij kiest zegt wat over je persoonlijkheid en de gelegenheid waaraan je deelneemt. Hier wat tips:

Pochet How To - Shutterstock

4 manieren om je pochet te vouwen

Straight Fold

Deze vouw past perfect bij formele gelegenheden en komt erg stijlvol en modern over! Deze ‘President Fold’ is een vrij gemakkelijke vouw en wordt meestal gebruikt bij een wit pochet.

One Corner Fold

Ofwel: één puntje omhoog! Met deze vouw kun je alle kanten op en komt klassiek over. Op zowel formele- als zakelijke gelegenheden kom je weg met deze vouw. Hoe je begint? Met het vouwen van een envelopje!

Two Peak Fold

Deze vouw is de iets minder formele versie van de vorige techniek, maar come-on een pochet is enorm stijlvol dus je komt er altijd wel mee weg!

Puff Fold

Ook wel de ‘Casual Fold’ genoemd. Het lijkt alsof je de pochet zonder er bij na te denken in je borstzak hebt gestopt, maar iedereen weet dat je er wel degelijk over nagedacht hebt! Want het ziet er zeer stijlvol uit. Het is een beetje de out-of-bed gel onder de pochetten. De Puff Fold geeft een statige en volle indruk en leent zich perfect voor informele(re) aangelegenheden.

Zo vouw je een pochet

Infographic Pochetten - Hoe vouw je een pochetESSENTIALS