Picknicken & Dansen

Moet je voorstellen, je staat in het zonnetje te genieten op een festival. Dat is hoe voor vele een perfecte zomerdag er uit ziet. Op het festival komen de beste DJ’s, het is druk, maar niet te druk en je hebt plek genoeg om ergens in het gras te gaan zitten. Je opent je rugzak en eet al wat je hebt meegenomen van thuis. Ook drinken mag je mee naar binnen nemen en dit alles voor een eurootje of acht!

Je hebt uitzicht op een adembenemende stad en over het hele festivalterrein zijn ook interactieve ‘dingetjes’. Zo kun je volleyballen, pingpongen, badmintonnen en/of shoppen tussen de meest hipster festival-kledij. Of je gaat gewoon lekker een dansje wagen op de heerlijke beats van onder anderen Ben Ufo, Paco Osuna of Richie Hawtin.

pic nic

Pik Nic Electronik

Nou zo’n festival bestaat dus en is in de maanden juli en augustus zelfs wekelijks! Een eenmalig kaartje kost dus acht euro, maar een seizoenskaart heb je al voor 50 euro! Het enige nadeel is dat je er voor naar Barcelona moet afreizen. Nou ja, nadeel? Barcelona is best leuk om te bezoeken, ook voor andere feestjes en drankjes.

Maar naar het wekelijkse Pik Nic Electronik, bovenop de huisberg van Barcelona (Montjuic), mag je dus je eigen versnapering meenemen. Ok, alcohol wordt niet toegelaten maar het is niet zo dat er iemand aan deur staat die alle colaflessen gaat controleren.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7OXxkiO1kHM

Brunch Electronik

In de Spaanse logica komt een brunch vóór een picknick en dus valt er NU al te genieten van het eet, sleep, rave, repeat concept. Brunch is het kleine broertje van Pik Nic en wordt gehouden op een kleinere locatie midden in de stad. Maar de gezelligheid doet er niet voor onder en de zon brand nu al goed op je witte velletje. In de maanden maart, april en mei is er elke derde zondag een editie van Brunch Electronik. Dus mocht je een keer in de buurt zijn? Het is zeker de moeite waard!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JgsDKaw3Mbc

Family friendly

Het grappige is dat er ook gewoon allemaal kinderen rondrennen. Ze blijven wel weg van het echte dans gedeelte, misschien omdat daar allemaal enge mannen met baarden vreemd staan te bewegen. Maar vooral overdag is de sfeer heel uniek doordat er ook families genieten van wat het festival te bieden heeft.

Zowel Brunch als Pik Nic worden op zondagen overdag (van 12 tot 12) gehouden en dus ben je de volgende dag weer helemaal fris om naar je werk te gaan.