Peru


Naast de normale vakantie bestemmingen zal Brazilië dit jaar ook iets populairder zijn dan normaal. Mocht je nu niets om voetbal geven dan is Peru een absolute aanrader!

Geschiedenis

Peru is een land met een rijke historie. De Inca’s leefde hier. Een intelligent en ontwikkeld volk dat zijn tijd ver vooruit was. Machu Picchu, één van de 7 wereldwonderen, is hier een overblijfsel van. Doordat de Spanjaarden deze stad nooit ontdekt hebben is alles bewaard gebleven zoals het bij de Inca’s ook was. Naast de Machu Picchu zijn er nog vele andere tempels en archeologische complexen te vinden.

Minstens even bijzonder zijn de Nazca lijnen. Deze lijnen zijn door de Nazca indianen gemaakt tussen 200 voor en 600 na Christus. De lijnen die vanaf de grond eigenlijk niets voorstellen komen vanaf boven tot leven. Afbeeldingen van dieren en symbolen met een lengte tot wel 275 meter zijn geen uitzonderingen. Door het mysterieuze karakter van de lijnen bestaan er veel complottheorieën over. Zo zouden de lijnen voor communicatie met buitenaards leven dienen.

Vakantie

Natuurlijk is vakantie niet alleen historie. Peru heeft op dit moment ook een levendige cultuur. Eten is daar een groot onderdeel van. Al is dans nog een heel stuk belangrijker! Ook voor de avonturier en de sportieveling is er genoeg te beleven. Van het beklimmen van besneeuwde bergtoppen tot het surfen op 10 meter hoge golven en alles daar tussenin. Daarna heerlijk bijkomen met een cocktailtje op het strand. Waar kan ik inschrijven?!

peru-kay-wiegand-1Peru - Mistig dorpPeruPeru - Bergtoppen
sponsored post – Marca Peru

 ESSENTIALSMEER ESSENTIALS