Het oudste hotel ter wereld staat al 1300 jaar in Japan

Veel hotels hebben wel íets speciaals. Het ene hotel is vooral om te slapen en inchecken gebeurt onder het geluid van de satelliet tv, die onderin de balie staat. Het andere hotel is zeer luxe met een uitgebreid ontbijtje elke morgen. Verse croissants, een sapje en misschien zelfs een bloody mary. Of denk aan de te gekke resorts die je kan vinden op Bora Bora of andere tropische plekjes. In Japan staat ook een heel bijzonder hotel. Het Aziatische land is trotse eigenaar  van het oudste hotel ter wereld. De Nishiyama Onsen Keiunkan is namelijk 1300 jaar oud!

oudste hotel ter wereld 1

Oudste hotel ter wereld

Te midden van een groot aantal warmwater bronnen ligt het Nishiyama Onsen Keiunkan, het oudste hotel ter wereld. Het is een familiehotel in de zin dat het hotel altijd eigendom is geweest binnen de originele familie. Al meer dan een millennium lang is het eigendom van vader op kind gegaan.  Meer dan 52 generaties van de familie hebben dit pareltje gekoesterd. Een groter bezit bestaat er niet. Het hotel heeft veel verschillende volkeren als gast gehad. Van de oude eervolle samoerai uit de 8e eeuw met zwaard tot aan de moderne toerist van 2016 met hun selfiestick. Nog steeds ziet de Nishiyama geen reden om te stoppen met bestaan. Zou ook zonde zijn met zoveel geschiedenis. Door de pracht van de architectuur en het uitzicht op de bijzondere natuur, brengt het reizigers en ziel zoekers van over de hele wereld naar een smeltkroes van een oud oosterse cultuur. Uniek is dat het gevoel en de inrichting van toen haast onveranderd is gebleven. Alsof je een tijdmachine binnenstapt. Bijzonder dat de grootste samoerai’s hier ooit hun voetstappen achterlieten.

oudste hotel ter wereld

Authentiek

De natuur om het gebouw heen is net zo onaangetast als het hotel zelf. De mineraalwater warmtebronnen zorgen voor een ontspannen uitje voor reizigers en bezoekers. Het oudste hotel ter wereld is opgericht in 705 AD  door Fujiwara Mahito. Vanaf dat moment is het Nishiyama de belichaming van vrijgevig- en vriendelijkheid. De natuur knuffelt je als het ware zodra je de omgeving betreed. Vergeleken met steden als Tokyo en Osaka lijkt het een heel ander stuk Japan. Waar de grote steden aantrekkelijk zijn in hun chaos, toont het hotel het echte Japan. Al duizend jaar staat het gebouw op de ware gevel van het land. Groene heuvels, weelderige bebossing en vooral ver weg van de drukte en moderniteit van de mensenmassa. Het gebouw heeft ook nog eens de meeste warmwaterbronnen ter wereld! Een perfect voorbeeld van de rijke cultuur die Japan kan bieden.

01

Terug in de tijd

Voor zij die graag eens langs gaan, het hotel heeft geen WiFi. De afgelopen jaren konden ze ook prima zonder. Het is wel uniek, het in stand houden van oude gewoontes. Geeft je een gevoel van terug reizen in de tijd. Even helemaal zen worden in een authentieke Japanse kamer met een openluchtbad of een oude Japanse suite. De Japanse suite heeft zijn eigen warm waterbron en terras. De stijlen zijn ieder geval oud en traditioneel. Een afwerking van hout, Japanse meubels en decor en handgemaakte muurbehangsel. De fijnste details van rust en minimale interieur worden gehandhaafd om de gasten een echte smaak van de Japanse levensstijl te geven. De meeste van deze kamers hebben een aardige grootte en zijn bedekt met een minimum van twaalf ‘tatami’ matten. Dat is de traditionele vloerbedekking in Japan. Door de ramen zie je de bergen van Kai en wordt je omringd door de pittoreske ravijnen van Hayakawa en Yukawa. Utsukushii!

oudste hotel ter wereld 7

oudste hotel ter wereld 8

oudste hotel ter wereld

oudste hotel ter wereld 9

foto’s: Nishiyama Onsen Keiunkan

Source :

KeiunkanESSENTIALSMEER ESSENTIALS