Smartphone opladen binnen tien(!) minuten..

Hoe bekend is het fenomeen wel niet dat je smartphone weer de negen procent batterij aantikt, terwijl die zelfde smartphone nog uren mee zou moeten. Ergernis nummer één onder smartphonebezitters: de lege batterij. Ergernis nummer twee: niet de smartphone opladen want oplader vergeten. Nu is heeft Apple afgelopen week wel de ‘Smart Battery Case’ gelanceerd, maar hoe fashionable is het?

Maar hé, goed nieuws: de toekomst houdt van je!

Nieuwe chip kan je smartphone opladen in 10(!) minuten.

De tijd van de mobieltjes waarvan de accu maar niet leegwilden, die is niet meer. De Nokia 3310 of de klassieker 631oi. Maar in 2015 is daar de heer Rachid Yazami. Hij heeft een chip ontworpen. Een heldenchip, geschikt voor alle batterijtypes. De chip berekent hoeveel energie de batterij nog overheeft. De sensor in de batterij geeft deze informatie door aan de sensor in de oplader. En de rest kan je wel invullen; deze begint met optimale snelheid de smartphone op te laden. Momenteel wordt er altijd opgeladen op dezelfde (langzame) snelheid, omdat er anders oververhitting kan plaatsvinden. Door de communicerende chips is dit probleem opgelost. Gevolg is dat wij er net zo verslaafd bij kunnen zitten als men in deze fotoreeks doet, want: we hebben batterij.

De professor heeft aangegeven de techniek ook kan worden gebruikt voor andere objecten zoals elektrische wagens. Klein dingetje.. er bestaat nog een kans van één op een miljoen dat de batterijen exploderen. Moeten we niet hebben. Vooral niet als je je in je elektrische waggie bevindt. Eind 2016 zal de chip beschikbaar zijn, tegen die tijd is dit probleem ook vast wel verholpen en hiermee ook onze oplaadproblemen.

Source :

TechzineESSENTIALSMEER ESSENTIALS