Nigel de Jong mogelijk toch in halve finale!

Met de blessure van Nigel de Jong stond heel Nederland even stil te kijken naar het scherm. Shit, en nu? Natuurlijk mogen we blij zijn dat Robben, Sneijder en Van Persie nog in de running zijn, maar Nigel bleek de eerste wedstrijden toch de belangrijkste speler te zijn in de verdediging. Tijdens het duel tegen Mexico ging De Jong er al vroeg uit, door een geblesseerde lies. De verwachting was dat hij twee tot vier weken uit de running zou zijn en zou dus niet meer actief kunnen zijn op het WK.

Maar, zoals Louis van Gaal dat zo mooi zegt, de wonderen zijn de wereld nog niet uit en de KNVB beschikt over een wonderbaarlijke medische staf. In 2014 stoomde ze Robben klaar en nu lijken ze het ook met Nigel de Jong te gaan flikken.

Nederland – Argentinië

Zonder Nigel de Jong in het veld heeft Costa Rica eigenlijk maar één kans gehad in de vorige wedstrijd, maar onze volgende opponent, Argentinië, is toch wel van andere klasse. Ook al waren ze niet heel overtuigend tijdens de wedstrijd tegen onze zuiderburen en liep Messi maar een beetje te ijsberen, moeten we toch oppassen voor het team dat ons al eerder naar huis heeft gestuurd. Dit gaat onze Louis niet gebeuren! Hopelijk kan hij morgen rekenen op De Jong om Messi en maatjes af te stoppen en anders hebben we altijd nog Kuyt!

messi - telegraph.co.ukESSENTIALSMEER ESSENTIALS

1 comment

Comments are closed.