Zo combineer je je kleding als een baas

Mix en match je garderobe. Het bouwen aan een goed op elkaar afgestemde kastinhoud is als het bouwen van een goed lopende onderneming. Er is onderzoek voor nodig, planning en de nodige hulp van experts. Zo heb je soms een goede kleermaker nodig voor het perfecte maatpak.

Mix en match je garderobe

Met de maat kunnen we je op afstand niet helpen, maar er zijn wat aspecten waarmee we je op weg helpen bij het maken van keuzes over je investeringen.

Kleur

De eerste vraag is hierbij; welke kleur heeft jouw persoonlijke voorkeur en past tevens bij je huidskleur? Deze kleur moet de fundamentele basis gaan vormen voor jouw aankopen. Navy blue of donkergrijs zijn altijd goede kleuren om als basis te pakken, voornamelijk wanneer je weken bestaan uit serieuze afspraken. Is het een wat feestelijkere gelegenheid, speel dan meer met kleur, maar houd je goed aan de dresscode.

Wel is het belangrijk enigszins rekening te houden met je huidskleur. Zo maakt grijs bleker bij een lichte huid, terwijl navy juist in je voordeel werkt. Heb je wel een bruine huid en donkere haarkleur, ga dan niet voor een bruin pak maar eerder voor een constrasterende kleur.

Credits: Hugo Boss

[irp posts=”46235″]

Afgestemd op het seizoen

Als we de kleur hebben gekozen, gaan we nadenken over welk gewicht van de materialen past bij je levensstijl. Ga je vaak op reis naar andere klimaten? Veranderd je kleding mee met de seizoenen? Heb je het snel koud of ga zweet je nogal snel?

Het mooie van materialen gebaseerd op wol (tweed, flanel en jute) is dat ze prima samengaan met lichtgewicht stoffen. Zo kunnen deze materialen de basis vormen voor een pak gedurende koude seizoenen, maar ook gecombineerd worden met luchtige materialen op zomeravonden.

Natuurlijke stoffen (geproduceerd door planten of dieren) zijn altijd goed, omdat ze beschikken over de capaciteit om zich aan te passen aan het klimaat. Deze kleding kan ademen, het heeft de capaciteit zweet af te voeren en zo je lichaamstemperatuur te regelen.

Textuur

Wat we veel zien tegenwoordig is dat twee verschillende items samen een contrast vormen, in plaats van de deur uitgaan als een eeneiige tweeling. Denk hierbij aan het mixen van ‘effen materialen’ met materialen met textuur met dikke materialen. Bijvoorbeeld in het middelste outfit, van de onderstaande afbeelding, vind je een een effen overhemd en tie, gemixt met een blazer met textuur en een overjas van dikker materiaal. Dit maakt het pak net iets spannender en ook heb je op deze manier meer opties, dan wanneer je alleen kiest voor een outfit van hetzelfde materiaal in dezelfde kleur.

Credits: Articles of StyleESSENTIALS