Kerst 2013: Christmas zonder stress!

Over één week is het alweer achter de rug. Kerst. Maar goed. Zo ver is het nog lang niet. Eerst krijgen we het voorspel van kerst. Oftewel, het gezeur, de stress en de angstaanvallen. Geen nood, iedereen heeft last van hetzelfde Christmas-virus. Hieronder 5 cruciale tips om een het allemaal te beperken (of volgend jaar te voorkomen).

Schoonmama
De eerste kerstaanval komt medio oktober. Schoonmams belt met de vraag welke dagen jullie langskomen. Eerste en/of tweede kerstdag? Stressmoment nummer een. Het liefst wil je natuurlijk maar één dag (of het eigenlijk maar één dagdeel) met je schoonfamilie doorbrengen. Je houdt de boot nog even af en zegt, zoals de rest van Nederland, dat je er over een maandje op terug komt. TIP 1: stel voor om rond een uurtje of 4 te komen. Scheelt al een halve middag!

Kerstkaarten
De Sint is net weg of de eerste kerstkaarten vallen op de mat. Dilemma, want wie stuur je wel een kaart en wie absoluut niet? Twijfelgevalletjes zijn altijd je ex, die verloren vriend of je oude baas. TIP 2: bij twijfel, wacht. Krijg je een kaart van hem/haar, dan kun je er altijd nog een sturen. Nadat je 150 kaarten hebt geschreven en rsi hebt gecreëerd in je hand ben je er wel klaar mee. Die dingen in de brievenbus gooien en hopen dat ze aankomen. TIP 3: stuur volgend jaar digitaal een kaart. Wel onpersoonlijk, maar scheelt veel tijd.
Kerstkaart
Kerstinkopen
En of het allemaal nog niet genoeg is heb je nog niets gekocht. Iedereen heeft lijstjes gemaakt. Uiteraard zijn al die cadeautjes te koop in driehonderd verschillende winkels. Succes! TIP 4: ik neem aan dat iedereen dit doet, maar toch. Shop online! Scheelt tijd en vaak ook geld! Winkel een lijkt mee te vallen. Maar dan, afrekenen. Alle kassa’s open en mega lange rijen. Crisis? Niets van te merken! Na drie dagen kerstshoppen heb je alle cadeaus gekocht. Alleen nog maar ‘’even’’ inpakken (ook goed voor ruim een uur werk). TIP 5: laat cadeaus inpakken in de winkel. Ook al vragen ze niet of het een cadeau is, ze pakken gewoon in (ik werk zélf in een winkel en gebruik deze tactiek!).

Nu denk je, is dit alles? Nee. Dit zijn de topjes van de ijsbergen. Kerst is nog niet begonnen en het is dus al ellende. Fijne kerst!
Kerstcadeau



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS