Bier gerijpt in oude Jameson-vaten

Gaaaaaff!!! We houden van bier, we houden van whiskey, combineren de boel! Een, voor ons, onbekend biermerk dat gebrouwen wordt in Brooklyn, New York, heet Kelso Beer. Over het algemeen is Amerikaans bier niet zo overtuigend, maar wacht even.

Jameson Whiskey kennen we natuurlijk allemaal, het is een whiskey gebrouwen in Ierland. Jameson is de best verkochte Single Malt ter wereld en dat zegt dus heel wat. De huidige eigenaar van het merk kwam in contact met de eigenaar van Kelso Beer. Het bier werd niet, zoals je van de Amerikanen zou verwachten, heel plat en zonder gevoel gebrouwen. Passie en ambacht waren er juist te vinden en als de topman van Jameson het goedkeurt, moet het wel goed zijn.

Bier rijpen in whiskey vaten

Ze kwamen samen op het idee om een aantal oude whiskey barrels, vanuit de Jameson fabriek, over te laten vliegen naar New York. Daar lieten ze acht weken het bier van Kelso rijpen. De whiskey die nog in de eiken vaten zit getrokken zorgde voor een typische smaak en een stukke donkerdere kleur van het bier. Beide eigenaren gingen naar een nabijgelegen kroeg om het brouwsel te proberen, en wat denk je? Heeeeeerlijk!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS

2 comments

  1. “Over het algemeen is Amerikaans bier niet zo overtuigend”
    Dan ben je duidelijk geen kenner. Op dit moment komen veel van de beste bieren uit de VS. Overal in dat land zijn prachtige brouwerijen opgericht die fantastische bieren maken. 
    Bier op whiskyvaten laten rijpen doen ze ook bij de Molen in Bodegraven, maar daar gebruiken ze vaten van Bowmore, wat een veel interessanter merk is dan Jameson.
    Beter je huiswerk doen Tommy.

    1. @Them Bruins: ‘Veel van de beste bieren komen uit de VS’ is net zo goed een mening. Dus laten we in het midden laten wie er kenner of niet is. En leuk dat ze dat ook doen in Bodegraven, kunnen wellicht een keer een artikeltje aan wagen. Bedankt voor de tip!

Comments are closed.