Waarom je voor een industriële keuken moet gaan

Een industriële stijl is niet alleen mannelijk, maar ook ontzettend modern. Met een industrieel stijltje in je huis ziet zelfs je oude meuk er weer gelikt uit. Om nog maar te zwijgen over de reactie van de vrouwen die je huis zullen bewonderen. De beste plek om deze industriële stijl terug te laten komen, is de keuken. Door de apparatuur en de vele mogelijkheden in materiaal kun je je hier helemaal op uit leven. Om dat goed te kunnen doen, geven we je wat inspiratie.

industriele-keuken-11

Bron: Archinect

Industriële keuken

Industriële keukens hebben vaak een karakteristieke uitstraling en dat geeft je huis iets authentieks. Natuurlijke materialen met een robuuste uitstraling zijn kenmerkend voor deze stijl. Dit zijn materialen als hout, rvs, beton en metaal. Het mixen van deze materialen geeft uiteindelijk het beste resultaat. Industriële keukens bestaan meestal uit losse elementen. Een kookeiland is bijvoorbeeld een echte aanwinst voor je keuken en het is ideaal om als bar te gebruiken. Tegen een bakstenen of betonnen muur komt de keuken en de stijl die je wil creëren goed tot zijn recht. Twijfel je over een kookeiland? Lees dan meer over de voor- en nadelen.

Bron: Houzz, Remodelista

Inrichting

Ook bij de inrichting mogen een paar opvallende elementen niet ontbreken. Een goed paar grote lampen zijn een echte eye-catcher in de keuken én handig zodat je je eigen kookkunsten met goed licht kunt uitvoeren. Barkrukken en een flinke koelkast maken je keuken mannenavond-proof. De retro stijl gaat heel goed samen met industrieel. Je kunt er dus prima voor kiezen om retro meubels te gebruiken. Kabels en buizen kun je laten voor wat het is, want dat maakt het effect alleen maar sterker. De afzuigkap verdiend ook een prominente plek in een industrieel interieur. Verder kun je potten en pannen verwerken als accessoires aan de muur of boven het kookeiland.

Bron: Tumblr, Remodelista

Kleuren

Qua kleur mag het allemaal heel minimalistisch en rustig. Je kunt dus veel zwart, wit, grijs en rvs accenten gebruiken. Als dat je iets te minimalistisch wordt, kun je nog accentkleuren toevoegen met accessoires. Verder kun je prints als letters, topografieën en stempels toevoegen. Voeg je persoonlijke spullen toe en je industriële keuken is lit.

Bron: Sonja VeldaBlogdéco factorychic

industriele-keuken-7

Bron: ArchidomESSENTIALSMEER ESSENTIALS