De 10 tofste ijshotels van dit moment!

Hotels gemaakt van sneeuw zijn niet zo voor de hand liggend om te boeken. Maar toch, wanneer je op zoek bent naar een verblijf met een enorm unieke ervaring, zou je ze best wel eens kunnen overwegen. Het mag binnen dan wel redelijk koud zijn en misschien wat glibberig, maar het is zeker tof om een keer te ervaren! Daarom  een top 10 met de meest wonderbaarlijke winterhotels van ijs!

10. Sorrisniva Igloo Hotel, Noorwegen

Het hotel is pas 16 jaar oud en was een van de eerste in zijn soort. Hij is voorzien van 30 verschillende kamers en heeft een gezamenlijke ijs-kapel, ijs-bar en een aantal lounges. Van binnen ziet het er erg overweldigend en charmant uit, de decoraties zijn dan ook gemaakt door professionele ice-kunstenaars. De binnentemperatuur ligt meestal tussen de -4 en -7 °C, ja ook in de kamers. Is dat niet veel te koud om in te slapen? Nope! Volgens het hotel is dit een ideale temperatuur voor een diepe slaap en ontspanning. Natuurlijk zijn de kamers voorzien van extra dikke slaapzakken en beschikt het ijshotel over warme douches, sauna’s en een geweldig warm buitenbad waarin je kunt genieten van het Noorderlicht, mits je geluk hebt.

9. Iglu-Dorf, Zwitserland

Dit dorp van iglo’s in Zwitserland is een zeer uniek verblijf. Het is niet alleen gemaakt uit sneeuw, maar een kamer bestaat uit enkel één ruimte waarin alle voorzieningen zijn. Vanuit je bed kun je dus regelrecht de warme douche in. Verder lijkt de buitenkant van een kamer net op een kleine dwerghut, maar wanneer je de kamer binnenstapt zal je je bevinden in een prachtig, groot winterparadijs. Daarnaast zijn de verschillende iglo’s door middel van een tunnelsysteem met elkaar verbonden  waardoor je gemakkelijk van de een naar de andere ruimte kunt lopen.

8. Grandvalira Igloo Hotel, Andorra

Dit luxe hotel staat bekend om zijn speciale aandacht aan de details. Ze hebben namelijk charmante decoraties en houtsnijwerken op de muren aangebracht in het interieur, waardoor er een romantische sfeer is ontstaan. Daarnaast zijn de kamers voorzien van verlichtingen in verschillende kleuren om zo het magische gevoel bij de reiziger te versterken. De locatie van het hotel is prima geschikt tijdens een weekendje skiën of om gewoon te genieten van de wonderbaarlijke schoonheid van de natuur in de omgeving.

7. White Lounge Igloo Hotel, Mayrhofen, Oostenrijk

Heb je zien in een actieve en avontuurlijke vakantie? Dan is dit hotel in Oostenrijk een uitstekende keuze! Het hotel is gelegen in de bergen en wanneer je naar de hoogste punt rijdt, kan je via de grootste kabelbaan van Oostenrijk naar beneden. Het resort bestaat uit zeven verschillende iglo’s die vormgegeven zijn een typische iglo-stijl. Daarnaast kun je bij het ijshotel terecht voor een lekker kampvuur met marshmallows na een spannende fakkeltocht door de bergen en kun je verdiend in slaap vallen met een warme slaapzak in een iglo suite.

6. Lainio Snow Village, Finland

In het mooie Finland ligt het Lainio Snow Village met een oppervlakte van maar liefst 20 000 vierkante meter. Het is een magisch winter terrein met enorm veel voorzieningen, zoals een hotel, restaurant, cocktailbar, glijbaan, kamers en suites. Natuurlijk allemaal gemaakt uit sneeuw en ijs. Door middel van verschillende verlichtingen wordt er een wonderbaarlijke sfeer neergezet. Daarnaast is de gemiddelde binnentemperatuur tussen de -2 en -5 °C, ongeacht de buitentemperatuur.

5. Kirkenes Snowhotel, Noorwegen

In het Kirkenes Snowhotel is elke kamer een kleine schat met een unieke verlichting, decoratie en thema. Het is een enorm luxe hotel die voldoet aan de hoogste normen van de klant. De binnentemperatuur staat constant op -4 °C.

4. Balea Ice Hotel, Cirtisoara, Romenië

Dit hotel ligt op een hoogte van twee kilometer boven de zeespiegel. Door de verlichting, die erg nadrukkelijk aanwezig is, krijgt het hotel de indruk van een enorm groot feest. Het hotel heeft verder een heel breed aanbod voor het vieren van verjaardagen, bruiloften of andere speciale gelegenheden. Dus mocht je nog eens een memorabel verjaardagsfeest willen geven, weet je waar je moet zijn!

3. Hotel de Glace, Canada

Dit is een authentiek exemplaar. Er wordt zelfs beweerd dat dit de enige in zijn soort is in Noord-Amerika. Voor het realiseren van dit hotel is 30.000 ton sneeuw en 500 ton ijs gebruikt. Het ijshotel bestaat uit een aantal kamers, een grote zaal, een kapel, een bar en een grote glijbaan van ijs. Mocht dat nog niet genoeg zijn? Dan vertel ik je graag dat ze hier ook nog eens verwarmde toiletten en een aantal warme buitenbaden hebben. Zo kom je die koude temperaturen wel goed door!

2. Kakslauttanen Igloo West Village, Finland

In dit dorpje in Finland zijn verschillende accommodaties te vinden, zoals glazen iglo’s en iglo’s van sneeuw. De glazen iglo’s zijn voor comfort en luxe. Wanneer je hierin verblijft kan je door het glazen plafond naar de hemel kijken vanuit je bed en genieten van het Noorderlicht. De iglo’s van sneeuw zijn voor de reizigers die wel van uitdaging houden. De binnentemperatuur varieert namelijk tussen de -3 en de -5 °C. Je kunt bij deze type iglo’s er wel voor kiezen om te verblijven in het huis van de Kerstman waardoor je een ultieme kerstervaring zult beleven.

1. Arctic Snow Hotel in Rovaniemi, Finland

Dit ijshotel verdient toch wel echt deze eerste plaats in het lijstje. Het ziet er namelijk nooit meerdere jaren achter elkaar hetzelfde uit. Elk jaar veranderd de architectuur en het interieur van vorm, grootte en verlichting. Bovendien is elke kamer uniek en voorzien van alarm die afgaat wanneer het Noorderlicht te zien is. Hierdoor hoef je zeker niet bang te zijn dat je in een diepe winterslaap bent wanneer het licht aan de hemel verschijnt.

Source :

HotelyouwantESSENTIALSMEER ESSENTIALS