How to: Wear ripped jeans

De ripped jeans is een item die je wel in de kast moet hebben. Eigenlijk is een ripped jeans een broek die kapot is maar gewoon een mode ding van gemaakt is. Ook al krijg je altijd wel een opmerking ‘Ej, je broek is kapot’, deze broek kan je outfit sowieso helemaal afmaken. Van subtiele scheuren in je broek tot overdreven gaten, het is maar net hoe luchtig je het wil hebben.

Ripped jeans

De ripped jeans oogt wat stoerder en breekt je outfit. Eigenlijk is een kapotte broek ook met heel veel items te combineren. Een effe blouse en nette schoenen kan even goed als een kapotte broek met een tof T-shirt en sneakers. Hoe je deze trend wil dragen is helemaal aan jou. Je kan gaan voor simpele scheuren bij de knie waarbij je knie alleen zichtbaar is als je loopt of zit. Houd je meer van overdreven dan kunnen de kniegaten groter en op de bovenbeen wat scheuren.

Een ripped jeans hoeft niet alleen een spijkerbroek te zijn maar kan met alle broeken. De ripped jeans hangt in vrijwel alle winkels dus je hebt er zo een in je kast hangen. Mocht jenog een spijkerbroek in de kast hebben hangen en die kan wel een opknap beurt gebruiken, scheur en Ripped jeans 5 - http://www.menatwork.nl/nl_NL/men/jeans/knip de broek dan zelf kapot.

How to: Je ripped jeans wassen

– Een spijkerbroek was je bijna nooit maar als je de broek wast, was hem dan binnenste buiten in koud water. Dit voorkomt dat de broek faal wordt. Ooh, en doe een spijkerbroek noooooit in de droger, hang hem gewoon even op.

– Om je gaten in je broek te beschermen en ervoor te zorgen dat ze niet groter worden, stop je de broek in een canvas tas. Stop het hele pakketje in de wasmachine. Dit zorgt ervoor dat de broek wordt beschermd tegen andere kledingstukken en uitsteeksels.

– Nog beter is om de spijkerbroek met de hand te wassen. Pak een emmer met koud water en doe er wat wasmiddel of azijn bij.

Tip: Trek je ripped jeans niet even snel aan maar doe dit gecontroleerd. Als je even niet oplet zit je met je voet in een gat en is je broek iets meer geripped dan de bedoeling is. 

Foto credits: Zara | Jack and Jones | MenatWorkESSENTIALS