Highland Park ICE Edition: limited single malt whisky

Afgelopen week waren we te gast bij de onthulling van de nieuwe gelimiteerde editie van Highland Park whisky in het Tobacco Theater in Amsterdam. Highland Park heeft vier jaar op rij een een ode uitgebracht aan de Noorse goden Thor, Loki, Freya en Odin. Met de gelimiteerde Valhalla Collection brachten ze voor iedere God een speciale editie uit. Highland Park vond in 1798 zijn oorsprong op de Orkney eilanden, ten noorden van Schotland. In het verleden van deze eilanden schuilt een connectie met de Noorse vikingen. Met deze single malt whisky eert Highland Park het Viking-verleden van de Orkney eilanden.

Highland Park ICE Edition

De fles van de ICE Edition is van blauw glas gemaakt. Gevuld met de whisky heeft het eenzelfde groene kleur als het Noorderlicht. De vorm van de fles lijkt uit ijs gehouden te zijn en is geïnspireerd door het ijs uit de Noorse gletsjers. Het verhaal achter Highland Park ICE Edition gaat verder in op het mytische verhaal van de schepping van de aarde volgens de Noorse mythologie.

Gelimiteerde productie

De single malt whisky is 17 jaar gerijpt op bourbon vaten en bevat frisse aroma’s van ananas en mango, maar ook wat rokerigs, wat typerend is voor de Highland Park whisky’s. De smaak is krachtig met tonen van vanille en zoete bloemen. Highland Park ICE Edition is een eenmalige uitgave en door de gelimiteerde productie zijn er slechts 2.500 flessen verkrijgbaar in Nederland. Je vindt deze fles in het schap bij de gespecialiseerde slijterijen vanaf €249,-.ESSENTIALS