Grootste cruiseschip ter wereld

Laatst schreven we over de (sinds kort op één na) grootste privé jacht ter wereld, de Eclipse van Abramovich. Nu pakken we een iets groter bootje, namelijk het grootste cruiseschip ter wereld: Oasis of the Seas! Dit machtige beest is veruit de grootste, breedste (60,5m), hoogste (72m) en langste (360m)! Ter vergelijking: de Titanic was 269 meter lang en die van Abramovich 160.

Specificaties Oasis of the Seas

Grootste cruiseships ter wereld: Oasis of the Seas - chocolatecitytravel.wordpress.comHet cruiseschip wordt aangedreven door 8 enorme dieselmotoren met ieder dik 17.000 PK. Hiermee komt het gevaarte voorruit met een topsnelheid van maar liefst 30 kilometer per uur (20,2 knopen). Je hoeft dus nog net geen helm op. De boot weegt circa zo’n 100.000.000 kilo (dat is honderd-miljoen), maar dat is maar een berekening want er was geen weegschaal in de buurt. Het grapje heeft Royal Caribbean Cruises Ltd. zo’n 1,4 miljard dollar gekost, maar dat halen ze er vast snel uit. Per cruise kunnen er zo’n 5400 passagiers in alle luxe mee. Ze worden bediend door meer dan 2000 bemanningsleden. Van tuinman tot kapitein, van 5-sterren chef tot beddenopmaakvrouwtje.

Volop luxe op het grootste cruiseschip ter Wereld

Grootste cruiseships ter wereld: Oasis of the Seas - travelagentcentral.comNatuurlijk het mag wat kosten om een paar dagen te verblijven op de grootste boot ter wereld. Maar wat je er voor terug krijgt: 21 zwembaden, 24 restaurant (waarvan één 5-sterrenrestaurant in Central Park), 1 Central Park, 1 Board Walk, 2 theaters (1 chique indoor theater, 1 openlucht theater met watershows), weet ik hoeveel glijbanen, etc. etc. etc…. Central Park, hoor ik je denken? Ja, het schip (heb je vast allang op de plaatjes gezien) is opgedeeld in twee helften met een groot ‘plein in het midden’. Dit hebben ze ff gefixt omdat ze zo meer hutten met balkon en dus uitzicht hebben en zo heb je een mooie plek voor leisure gebeuren. Hier vind je dus een heus Central Park en casino’s, barren, winkels enz.. Nog wat leuke dingen die je kunt doen op het grootste cruiseschip ter Wereld zijn bijvoorbeeld klimmen, abseilen, surfen (?) en Risk (maar dan moet je wel zelf je bord meenemen).

Oasis of the Seas: Binnenkort bij jou in de buurt

Ben je wel geïnteresseerd in zo’n tochtje op het grootste cruiseschip ter Wereld? Hij komt in september, dit jaar, naar ons toe! Begin september komt hij in de haven van Barcelona aan. Dan doet hij een klein tochtje door de Mediterraan en aan het eind van de maand vertrekt hij, via Italië naar Rotterdam. Daar zijn ze momenteel bezig de haven klaar te maken om een schip van deze omvang te kunnen ontvangen. De aanpassingen kosten zo’n 7 miljoen, maar dit is er ook snel uit als van die joekels vaker aanmeren. Rotterdam is ook dan maar een van de weinige havens in Europa die deze schepen aankan.

En mocht het je nou tegenhouden omdat je bang bent dat je het milieu vervuilt. Dat is niet het geval want de Oasis of the Seas is een van de milieuvriendelijkste schepen ooit gebouwd! Het schip gebruikt veel minder energie als andere schepen die stukke kleiner zijn, en het heeft een groot aantal zonnepanelen waarmee het alleen al al het licht opwekt dat nodig is ’s avonds. Ten slotte recyclen ze al het afval water en wordt het dus niet in de zee gegooid.

Heb je zin om het grootste cruiseschip ter wereld ofwel The Oasis of the Seas van binnen te zien? Klik dan hier: Interieur Oasis of the SeasESSENTIALSMEER ESSENTIALS