Gest gaat het toetsenbord en de muis vervangen

Zeggen ze zelf.. Een aantal ontwerpers besloten ruim een jaar geleden om een betere manier te vinden om te communiceren. We zijn tegenwoordig namelijk zo gewend aan het toetsenbord en de muis, maar deze beginnen steeds onhandiger te worden naar mate de apparaten steeds kleiner worden. Daarom gingen ze terug naar de basisfuncties van het toetsenbord en de muis en ontworpen ze aan de hand van deze basisfuncties een innovatieve gadget genaamd Gest. Minority Report is niet langer science fiction meer!

Gest

Gest is een digitale tool die je de mogelijkheid biedt om meer met je handen te werken. Je gaat op een intuïtieve manier te werk waardoor je met een aantal eenvoudige bewegingen verschillende apps en toepassingen op je computerscherm kunt gebruiken. Wanneer je de Gest om je hand hebt kun je bijvoorbeeld door enkel naar het scherm te wijzen de muis bewegen.
De gadget erg veelzijdig. Je kunt namelijk ook zelf aangepaste bewegingen programmeren. Dit doe je door een beweging te maken met de Gest en deze vervolgens de linken aan een gewenste actie. De gadget is daarom ook erg gemakkelijk bij design programma’s zoals Photoshop. Verder kun je met Gest ook je Drone of je muziek besturen.

De ontwerpers irriteerde zich ook aan het typen op een toetsenbord of op je digitale scherm van je iPhone. Ze konden geen fijne en functionele vervanging vinden, dus daarom hebben ze in de Gest ook een vernieuwend typesysteem verwerkt. Om een idee te geven hoe dit in zijn werk gaat hebben ze een korte demo gemaakt:

De Gest is begonnen als een Kickstarter project. Binnen enkele dagen hadden ze hun eerste eindbedrag al binnen weten te slepen waardoor ze het ontwerp konden realiseren. Vervolgens stelden ze een nieuw bedrag in als doel, zodat ze kopers een zwarte én een witte variant konden aanbieden. Ook dit doel bereikten ze erg snel. Zodoende is de Gest al een tijdje op de markt. De earlybirds zijn helaas al uitverkocht, maar de gadget is nog steeds te verkrijgen!

Of dit het toetsenbord en de muis gaat vervangen is de vraag. Je moet er natuurlijk wel wat voor ‘aantrekken’ en is het dus minder toegankelijk. Maar voor ontwerpers kan het zeker een uitkomst bieden!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS