Je smartphone als vervanger voor je portemonnee, het is zover!

De tijd dat we met veel kleingeld op zak lopen is voorbij. Praise the lord! Maar we willen meer. Hoe stijlvol een portemonnee soms ook kan zijn, het is ouderwetsAnno 2017 willen we zo min mogelijk op zak hebben en zoveel mogelijk kunnen doen met één device. Zonder dat het al te veel moeite kost. Het was dan ook een kwestie van tijd dat de smartphone de portemonnee volledig zou gaan vervangen. Precies, was. Want die tijd is gekomen!

Tap ‘n Pay

Open je portemonnee en kijk eens wat er in zit. Aardig wat pinpasjes, een OV-chipkaart, je bonuskaart, Flying Blue en eventueel wat briefgeld. Dat is al vrij minimaal. Maar stel je eens voor dat dit allemaal met je smartphone kan. Ons leven zou er in ieder geval een stuk makkelijker op worden. Het goede nieuws is: het kan dus! Met de nieuwe app van Vodafone: Vodafone Wallet.

Contactloos betalen

Vodafone Wallet

In deze nieuwe app van Vodafone betaal je voortaan zorge- en contactloos. Maar het maakt élke pas met een chip overbodig, zoals vele loyaliteitspassen en binnenkort ook je OV-chipkaart. Je koppelt de passen aan je NFC chip, die zelfs werkt als je geen internetverbinding hebt of je telefoon uitgeschakeld is! Dus geen angst als je in de rij staat bij de kassa en je batterij staat op standje kritiek.

Is dat wel veilig? Absoluut. Net als contactloos betalen met je pinpas, is er boven de €25,- een pincode nodig. Mocht je je telefoon kwijt zijn, blokkeer je gewoon je pasjes.

PayPal

Daarnaast kun je je PayPal-rekening aan de app hangen, waardoor je voor het eerst ook op straat kunt betalen met deze service. Je hangt je bankrekening of je creditcard heel simpel aan PayPal, waardoor je overal kan betalen én altijd saldo hebt. Nooit meer bij de Albert Heijn, met een rode kop, geld over staan maken van je spaarrekening dus. Daarnaast kun je natuurlijk ook via iDeal geld op je account zetten. Hierin is Vodafone overigens de enige!

Allright, handig, maar eerst zien, dan geloven. Atleet Churandy Martina – zonder twijfel de vrolijkste man van Nederland – nam de proef op de som en testte Vodafone Wallet vast uitgebreid op straat, in winkels en in het openbaar vervoer. Persoonlijk kunnen wij uren naar deze goedlachse kerel kijken..

Enthousiast geworden? Goed nieuws: de app is vanaf 9 maart beschikbaar en is volledig gratis. Maar kijk even naar je telefoon en hoop dat het een Android 4.0+ toestel is, want alleen voor deze smartphones is Vodafone Wallet nog beschikbaar. Heb je er een? Download de app hier!

 

Total
1
Share