De gebreide trui, essentieel in jouw winter collectie!

De koudste maanden van het jaar staan aan de deur te rommelen en dat betekent inpakken! De feestdagen zorgen misschien wel voor de nodige warmte, maar zelfs een potje ganzenbord met de hele familie doet de gure kou niet helemaal vergeten De zon verschuilt zich, in ieder geval voor een paar weken, achter hevige windvlagen, flinke plensbuien en kanonnades van hagel of sneeuw. In Nederland hebben we dit geaccepteerd en in plaats van bij de pakken neer te zitten gaan we de strijd aan. De belangrijkste wapens: drank, Netflix en een gebreide trui!

Foto: morethan-stats.com

Breien

De gebreide trui is al sinds jaar en dag een iconisch winter-item dat eigenlijk iedere man wel in de kast heeft hangen. Er loopt een gebreide rode draad door de kleding geschiedenis die helemaal terug gaat naar het Peru van de derde eeuw. De Zuid-Amerikanen breiden kledij van wol en gaven deze technieken van generatie op generatie door. Via reizigers kwam de vaardigheid van het breien in Afrika terecht en de arabieren brachten het op hun beurt weer naar Europa. Uiteindelijk zorgde het westerse imperialisme ervoor dat knitwear over heel de wereld verspreidt werd. Nu, jaren later, gebruiken mensen verschillende breisels om de straffe winters door te komen. We laten hier de verschillende modellen passeren waar jij op een stijlvolle manier mee de winter kan trotseren!

De Turtle Neck

Terug van weg geweest en ideaal om de koude wintermaanden door te komen. De coltrui geeft jou die sophisticated look die gemakkelijk te combineren is met een mooie overcoat, blazer of jacket. De tinten grijs en groen doen het erg goed dit jaar, maar het is bovenal belangrijk dat het past en matcht. Bij de juiste persoon geeft de turtle neck een intelligente en chique uitstraling.

 Foto: mensstylepro.com

De Collar Sweater

Voor de mannen die de turtleneck misschien een beetje to much vinden of gewoon niet van dat constante gekriebel houden is er de collar sweater. Deze gebreide truien met kraag beschermen je tegen de kou van de winter maar omsluiten niet volledig. De Collar sweater is gewoon net iets ruiger, rauwer en met een mooie denim geeft het een stijlvolle casual look met een goede dosis mannelijkheid.

Rights: theirishdesignhouse.com

De Crew Neck

De crew neck is een altijd-goed essential voor iedere man die weleens een pak draagt. De crew neck sweater geeft warmte, maar is niet zo volumineus als zijn dikkere broertje, de kabeltrui. Dit maakt hem perfect om te dragen in combinatie met jackets en blazers. Crew necks zijn er in alle soorten en maten, maar van een effen kleur heb je naar alle waarschijnlijkheid het meeste profijt, omdat die simpelweg gemakkelijker te matchen zijn met rest van je outfits. Ook kun je flink variëren in de grootte van het nekgat.

De Cardigan

De cardigan is een vest dat wat oubollig kan overkomen als het niet bij je past. Zorg dat jou cardigan van goede kwaliteit is en een fit heeft die bij jou past. Een oversized-cardigan kan tof zijn, maar zorg dat je er de schouders voor hebt, anders loop je er bij als een zak aardappelen. Het kost je misschien wat tijd om een model te vinden dat bij jou past, maar als je het gevonden hebt heb je er jaren profijt van. De cardigan is evenals de crew neck altijd draagbaar, mits de rest van je outfit er op aan gepast is. Passende kleding bij de cardigan zijn bijvoorbeeld een paar lederen boots, een overhemd of wanneer casual gekleed, een t-shirt.

Foto: matchesfashion.comESSENTIALSMEER ESSENTIALS