Supercar van hout

Een auto van hout? Die daadwerkelijk rijdt zonder dat ‘ie gelijk in vlammen opgaat? Ja, het kan gewoon. We hebben het hier over de Splinter. De eerste auto die bijna compleet van hout is gemaakt. Niet Spyker, maar een student Industrieel Ontwerpen is het brein achter deze bak. En nu denk je misschien, die auto haalt het tempo van mijn fiets nooit. Zeker wel…

Supercar van hout

De Splinter is niet zomaar een uitgeholde houten kano, maar een hoogwaardig vervoersmiddel. In wezen is elk deel van de Splinter gemaakt van houten composieten. En hiermee heeft deze supercar van hout een waar primeurtje te pakken.

Het idee

Hout is een materiaal dat volledig biologisch afbreekbaar is en met een kleine hoeveelheid energie geproduceerd kan worden. Milieuvriendelijk, jawel. Hout kan gebruikt worden voor veel meer producten dan alleen meubels, aldus de gedachten van maker Joe Harmon. En dus begon deze Joe Harmon tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen met de bouw van zijn supercar van hout. Een proces waar hij meer dan vijf jaar over deed. De auto wordt dan weer wel aangedreven door een machtige 7.0 liter V8, ter compensatie van het milieuvriendelijke hout.

Het eindresultaat is een 1200kg zware, 600 pk sterke sportief concept met double supercharged middenmotor. Een behoorlijk goed uitgedokterd concept. Nu denk je misschien ‘this car will be on fire’. Neen. Voor wat betreft de hitte, die normaal gesproken geen beste maatjes zou zijn met brandbaar hout, zijn er allerhande overkappingen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van warmte-lucht-ontsnappingsroutes en hitte-schilden. Geeft niet de garantie dat alles perfect werkt maar de bewondering voor het idee en het toffe eindresultaat mag er zeker zijn!

Total
0
Share