Met dit ‘smart shirt’ voorkom je blessures!

Het jaar 2017 zal bekend staan als het jaar dat alles smart moet. Van huizen tot auto’s tot aan je accessoires. Stay connected man. Deze trend begon natuurlijk bij de smartphone en het inmiddels bekende internet of things. De volgende stap is een smart sportshirt! 

Next level sport gear

Door de samenwerking tussen FENC en Neurosky is het ‘slimme’ element toegevoegd. Het komt er in principe op neer dat het shirt in staat is van alles te meten. Door een biosignaal te meten krijg je zeer accurate informatie waar je echt iets mee kunt. De app weergeeft standaard dingen tempo, je hartslag en verbrande caloriën, maar kan ook tijdens verschillende sporten tips geven over hoe je efficiënter kunt trainen of wanneer er een blessure dreigt te komen. Zeer handig!

Onopvallend slim sporten

Natuurlijk konden we veel van deze informatie al verkrijgen met onze smartphones in combinatie met fitnesstrackers of smartwatches, maar dat een kledingstuk dit voor je doet is uniek. Aan het shirt is dan ook niet te zien dat je volledig gemonitord wordt en het ziet er een stuk beter uit dan die BH’s die voetballers tegenwoordig dragen. En dan hebben we het niet over de vrouwen.

Het is helaas nog niet bekend wanneer het shirt beschikbaar komt. Wel is er al allerlei informatie beschikbaar over het internet of textile.

https://www.youtube.com/watch?v=cw6bJxGKB3o&list=PL9q35phl67YrJSNaFzBlpFTrnm34eV94e&index=5

Total
0
Share