Android-oprichter onthult nieuwe Essential Phone

Als je kijkt naar mobiele telefoons kan je wel zeggen dat de markt al jaren wordt gedomineerd door Apple en Samsung. Of je bent helemaal weg van de iPhone en wilt nooit meer iets anders, of je bent vol lof over Android, wat al snel resulteert in een Samsung model. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Gister debuteerde Andy Rubin, oprichter van Android, met zijn nieuwe bedrijf Essential en het toestel lijkt een echte game changer te worden.

Essential Phone

De smartphone is een high-end apparaat dat er in de eerste plaats prachtig uitziet. Het design bevat bewust geen logo’s en letters, waardoor het toestel een strakke uitstraling heeft. Het meest opvallende aan de telefoon is toch wel het nagenoeg randloze scherm, dat alleen plaats maakt voor de 8 megapixel selfie-camera aan de bovenkant. Aan de achterkant van het apparaat zit een dubbele 16 megapixel camera waarmee je haarscherpe foto’s kunt maken.

De telefoon is gemaakt van titanium en keramiek, wat volgens Essential steviger is dan het aluminium dat door de meeste concurrenten gebruikt wordt. Een valtest zal het toestel volgens hen dan ook makkelijk doorstaan. Net als de nieuwste generatie iPhones heeft de Essential Phone geen poort voor een koptelefoon. Wel bevat de achterkant van het ding een magnetische connector waar je verschillende accessoires op kan aansluiten. Zo kan je er eenvoudig een 360-graden camera of een docking station op klikken. Dit modulaire systeem maakt het toestel uniek.

essential-phone3

Technische feitjes

Het toestel draait, en dat kan ook niet anders met Andy Rubin, op Android. Daarnaast heeft ‘ie een Snapdragon 835 processor, 4GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Wat dat betreft doet de Essential Phone dus zeker niet onder voor een aantal van de beste smartphones die momenteel de markt domineren.

Voorlopig zal het toestel helaas alleen nog maar verkrijgbaar zijn in Amerika, waar hij voor 699 dollar over de toonbank zal gaan. Wanneer we dit mooie ding in Europa kunnen verwachten is nog niet bekend. We houden je op de hoogte!

Total
0
Share