Floki houten portemonnees

Ondingen zijn het eigenlijk, portemonnees. Over een paar jaar heeft niemand er meer een. Tenzij het een fashion item wordt. En als het aan Floki ligt dan wordt het dat. Ze maken, buiten allerlei andere accessoires, houten portemonnees en ze zien er… tja.. retegaaf uit eigenlijk!

Floki Wooden Wallets

Floki klinkt als een of ander Scandinavisch monster met hele flinke voeten uit enorm vet verhaal en het mooie is: dat klopt ook wel een beetje. Het Scandinavië- en vet verhaal-gedeelte klopt. Of het een monster is met grote voeten.. Nee. Hij was de overgrootvader van de oprichter van het merk Floki en een legende in het meest noordelijke puntje van Noorwegen. Daar maakte hij uit de prachtige bomen, die daar groeien, houten portemonnees. Dit gebeurde zo rond de jaren ’50. Op een gegeven moment gaf hij zijn ambacht op. Hoe goed hij er ook in was, hij vond het al tijden niet meer leuk om te doen. Hij besloot te stoppen en begon brandy te stoken. “Fuck you all!”, dat is wat hij dacht waarschijnlijk.

Ieder die nog een echte ‘Floki’ wallet in zijn/haar bezit had, mocht zich ontzettend gelukkig prijzen!

Floki Wallet2 - Manify

Houten portemonnees

Nu is kleinzoonlief, zo’n 100 jaar naar opa’s geboortedatum, begonnen met nieuwe houten portemonnees te maken, zoals zijn grootvader dat ooit deed. Wij hebben er ook een aantal in ons bezit en ze zien er inderdaad prachtig uit. Wij mogen ons ook gelukkig prijzen!

We zijn er ook even mee op sjouw geweest en om eerlijk te zijn, ze zijn niet zo handig als de gewone portemonnee, maar goed: wie stijlvol wil zijn, moet accepteren dat hij zijn creditcard er niet in een vloeiende beweging er uit kan halen. Het gaat hier echt om de looks én die mogen er so-wie-so wezen! Hulde voor de oude Floki!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS