Fitbit Surge een Super watch

Inmiddels zijn er al verschillende smartwatches te koop en wordt de kwaliteit steeds beter.

De MOTO 360 en de LG Watch R zijn al redelijke exemplaren waar je veel plezier van kan hebben. Logischerwijs gaan er natuurlijk steeds meer smartwatches op de markt komen. Ik kwam de nieuwe Fitbit Surge tegen die waarschijnlijk begin 2015 op de markt komt. Dit is een smartwatch van Fitbit. Fitbit is geen onbekend merk omdat zij al meerdere fitnessbanden hebben ontwikkeld voor smartphones. Ik heb zelf enige tijd met de Fitbit Flex rondgelopen en mijn ervaring was uitstekend voor wat het destijds kon.

Fitbit Super Watch

Fitbit zit duidelijk in het fitness genre, maar dat neemt niet weg dat dit een hele mooi Super Watch (zoals zij het zelf noemen) is. Hij heeft heel veel opties maar is geen echte smartwatch. Tenminste niet in vergelijking met de MOTO 360, Pebble of andere soortgelijke. Hij draait namelijk op zijn eigen besturingsysteem en niet op die van Apple of Android. Hij werkt overigens wel samen met beide soort toestellen. Maargoed wat kan je er mee? Korte impressie video:

Fitbit Surge

Kortom wat mij betreft het ulitieme fitness horloge. Benieuwd of Apple dit veel beter kan. De Fitbit Surge heeft GPS, een hartslag meter en nog veel meer technologie om alles wat je doet en wat je lichaam doet bij te houden. Vervolgens kan je dit automatisch synchroniseren met de app op je smartphone. De Surge zou het 7 dagen moeten doen, dus dat is veruit prima!

Mijn ervaring met de Fitbit Flex is dat het synchroniseren prima gaat en je direct kan zien wat je allemaal gedaan hebt die dag. Deze Surge is nieuwer dus zou dit nog beter moeten doen, kortom. Ben jij een sportieve vent dan is de Fitbit Surge echt wat voor jou. Het voordeel is dat hij ook nog rond de 200 euro gaat kosten = goedkoper dan de Apple Watch. Meer informatie vind je op de website van FitbitESSENTIALSMEER ESSENTIALS