Ferrari onthult twee iconische modellen: de Monza SP1 en SP2

CREDITS: Ferrari

Ferrari heeft de Monza SP1 en SP2 onthuld tijdens de Capital Market’s Day bij de fabriek in Maranello. Deze twee nieuwe modellen zijn de eerste in een nieuwe serie genaamd ‘Icona’. De Monza SP1 en SP2 zijn twee iconische auto’s met een design en engineering dat gebaseerd is op de historische sportcars van Ferrari.

De Monza SP1 en SP2

De Monza SP1 en SP2 zijn de twee limited-edition special series modellen van Ferrari en zijn gebaseerd op de meest iconische Ferrari ’s uit de jaren ’50. Het is dé perfecte mix van de looks van toen en de meest geavanceerde sportwagentechnologie van nu. De twee limited-edition auto’s zijn een ode aan Ferrari ’s legendarische race-Barchetta’s van vroeger: de 1948 166 MM, de 750 Monza en de 8500 Monza.

De Ferrari ‘s zullen in handen komen van toegewijde klanten en verzamelaars.

Het design

Beide bolides kennen een fraai design en de beste gewicht-vermogensverhouding van alle Barchetta’s die er zijn dankzij het gebruik van koolstofvezel in de constructie. Ook hebben beide auto’s veel opvallende details, zoals de koplamp- en achterlichtunits, de velgen en het bijzondere interieur.

De raceauto’s hebben een monolithische vorm met een aerodynamisch vleugelprofiel. Er is geen dak en voorruit te bekennen bij de Ferrari Monza SP1 en SP2. Hierdoor hebben de ontwerpers de vrijheid gekregen om unieke verhoudingen te creëren die niet mogelijk geweest waren bij een traditionele spin.

Daarnaast kunnen ze rijden ook: beide racemonsters zijn voorzien van de krachtigste motor ooit gebouwd in Maranello. Een 810 pk sterke V12, waarmee beide modellen in 2,9 (!) seconden van nul naar 100 km/u kunnen gaan en in 7,9 seconden van nul naar 200 km/u.

Het verschil tussen de Monza SP1 en SP2

Het model Monza SP1 is een single-seat met een ongekende unieke rijervaring achter het stuur. De Monza SP2 is een two-seater en ook deze bolide biedt de ultieme rijsensatie, zelfs voor de bijrijder. Dit dankzij de eliminatie van de tonneau cover, de extra beschermende voorruit en de roll bar.

Het Ferrari Design Center heeft een zo puur mogelijk ontwerp proberen te maken. Tijdloze elegantie, minimalistische vorm en met verfijnde details. Nog nooit heeft een model de band tussen mens en auto zó dichtbij elkaar gebracht. Complimenten van ons, Ferrari!

Total
49
Share