Ultieme barn find-veiling: 20 vintage Ferraris

CREDITS: RM Sotheby's

Barn finds. Wie gaat er niet goed op? Een verwaarloosde Ford GT40 in Nashville of in elkaar gevouwen Aston Martin DB4 in Santa Ana.

Het blijft een intrigerend fenomeen: loeidure klassiekers waar niet meer naar omgekeken wordt. En toch blijven ze veel waarde behouden. Zo ook bij deze veiling van RM Sotheby’s. Gisteren is The Lost & Found Collection van het veilingshuis gesloten, en daarbij zijn 20 vintage Ferraris verkocht om je vingers bij af te likken.

Barn find-veiling 2.0: vintage Ferraris

De ene was er erger aan toe dan de ander, maar één ding is zeker: het zijn stuk voor stuk plaatjes. Voor de Amerikanen is deze Ferrari stash al bekend. Zo’n twintig jaar geleden raasde orkaan Charley door Florida. De sporen die achter werden gelaten waren immens, en een schuur vol Ferraris in Kissimmee was geen uitzondering op de regel. Nu zijn ze weer in handen van liefhebbers.

barn find
Foto: RM Sotheby’s

Heerlijke collectie

In de collectie stond onder andere een verroestte1956 Ferrari 250 GT Coupe Speciale by Pinin Farina, een1964 Ferrari 250 GT/L Berlinetta Lusso by Scaglietti en een wrakstuk van een 1954 Ferrari 500 Mondial Spider Series I by Pinin Farina. Deze en dus nog zeventien andere Italiaanse prachtstukken hebben samen meer dan $20 miljoen opgeleverd. Een ongekend bedrag en omgerekend is er dus gemiddeld meer dan $1 miljoen per auto neergeteld.

Check hier een aantal schoonheden op wielen, en houd binnenkort verkoopsites in de gaten, misschien wordt jouw droomferrari ergens weer aangeboden.

Fan van barn finds? Deze finds zijn letterlijk uit de kunst.

Source:
LEES OOK
Onder de hamer: 1954 Ferrari 625 F1
Zo’n beetje elke RM Sotheby’s-veiling herbergt iets magisch. En ook nu is het weer raak: dit keer zien we een zeldzame parel uit het gouden tijdperk van…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…