Italiaanse klasse: Ferrari Roma tijdens award verkozen tot mooiste auto van 2020

CREDITS: Ferrari

Tijdens de Car Design Award-verkiezingen van 2020 is de Ferrari Roma verkozen tot mooiste auto van ’20 in de categorie ‘productieauto’s’. De prijs is prestigieuze erkenning: over alle product designs van ontwerpteams uit de internationale top wordt een oordeel geveild. We laten je zien waarom Ferrari Roma de terechte winnaar is.

De prestigieuze bolide Ferrari Roma wint Car Design Award

De verkiezingen worden al sinds 1984 gehouden door het magazine Auto&Design. In 1997 werden de verkiezingen even stopgezet, maar in 2016 is het weer opgepakt. Dit jaar vond de prijsuitreiking van de 2020-awards op YouTube plaats. Car Design Awards draaien vooral om bolides die iets bijdragen aan de evolutie van het ontwerp van de auto. De jury bestaat uit een 12-koppige selectie van journalisten. Elke journalist beschikt over een eigen specialiteit.

De Ferrari Roma kreeg als compliment te horen dat zij een nieuwe invulling gaven aan de klassieke lijnen van een Gran Turismo. Het team van Ferrari heeft de Roma een special touch gegeven door een geavanceerd, suggestief en sensueel lijnenspel.

Car Design Award
Foto: Ferrari

Ferrari Roma, een stijlvol en krachtig voertuig

Alle journalisten waren het erover eens: de Roma schittert door tijdloosheid en kracht. De Ferrari Roma beschikt over power en wendbaarheid voor een ultieme rijervaring. Alleen om de naam zijn we al fan van de auto. Het team heeft de naam geïnspireerd op de zorgeloze lifestyle van de Romeinen in de jaren ’40 en ’50.

Zijn strakke, symbiotische vormen en zijn gebalanceerde proporties maken de Ferrari machtig mooi. Daarnaast straalt de auto een en al elegantie uit. Om nog maar te zwijgen over de uitgebalanceerde volumes, want die liggen in één lijn met Ferrari’s grand touring traditie.

Al met al heeft de Ferrari Roma de prijs meer dan verdiend. Toch?

Foto’s: Ferrari

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…