Legendarische Ferrari 250 LM uit ’64 onder de hamer

CREDITS: RM Sotheby's

In onze stoutste dromen lukt het: scheuren in klassiek rode Ferrari, het liefst zo’n oldschoolmodel uit de jaren ’60. En dan ook nog het liefst van de hand van de legendarische Sergio Scaglietti.

Wel nu: je stoutste dromen kan uitkomen, mits je loei-loeiveel poen hebt liggen. Een ’64 Ferrari 250 LM komt namelijk op de markt en daar zijn er maar 32 van gebouwd.

Ferrari 250 LM uit ’64 gaat tussen de 18 en 20 miljoen dollar opleveren

De gladde aal met wielen heeft naast een futuristisch uiterlijk, ook een 3-liter V12 in bezit. Ongelooflijk zeldzaam, dus en extra speciaal omdat-ie meedeed aan de 24 uur van Le Mans in ’68. In de Ferrari 250 LM ligt nog de originele motor die tijdens die race werd gebruikt. In 2021 heeft dit kunststuk een volledige restauratie gekregen onder leiding van Ferrari.

Ferrari 250 LM, Legendarische <strong>Ferrari 250 LM uit &#8217;64</strong> onder de hamer
Foto: RM Sotheby’s

De designhandtekening van Scaglietti

De designhandtekening van Scaglietti is duidelijk te zien en dat-ie vond hijzelf waarschijnlijk het mooist van allemaal. Hij had een liefde voor rode auto’s, werkte veel samen met Enzo Ferrari en ontwierp vaak zonder schetsen of blauwdrukken. Ongekend, toch?

Mocht je jezelf sinds het begin van het artikel afvragen: wat is dan loei-loeiveel poen? Nou, naar verwachting gaat de Ferrari 250 LM $18 miljoen en $20 miljoen opleveren. Als je dat hebt, moet je 19 augustus in Monterey zijn, daar wordt-ie geveild door RM Sotheby’s. Stuur je ons het aankoopformulier?

Source:
LEES OOK
Onder de hamer: 1954 Ferrari 625 F1
Zo’n beetje elke RM Sotheby’s-veiling herbergt iets magisch. En ook nu is het weer raak: dit keer zien we een zeldzame parel uit het gouden tijdperk van…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…