Must watch: Ferrari-erfgoed in Hollywood onder de loep genomen

CREDITS: Ferrari | The Searchers // Filmdepot

Als het op auto’s aankomt, is er één automerk die zich boven alle anderen verheft. Een merk dat op alle vlakken superioriteit en passie uitstraalt.

Een merk dat zich al decennialang als meer dan alleen een automerk profileert: Ferrari.

Ferrari steelt ook op het doek de show

De Italiaanse grootmacht domineert sinds de oprichting niet alleen de autosport, maar drukt ook keer op keer haar stempel op de cinematografische geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke Ferrari 250 GT California die in Ferris Bueller’s Day Off de show steelt. Of de net zo minstens net zo verfijnde Ferrari F355 waar Nicholas Cage tijdens The Rock vervolgens niet zo verfijnd mee omgaat.

Iconische films met een iconische wagen

Het zijn stuk voor stuk scènes waarin de Ferrari de ster van de show is. En zo heeft elke iconische film uit Hollywood wel een soortgelijke scène. Maar of ze ook allemaal even goed zijn? Dat valt te betwijfelen. In de nieuwe video van GQ kijkt autoverzamelaar Jake Auerbach met een kritische blik naar alle iconische scènes waarin er gebruikt wordt gemaakt van het merk met het Pegasus-logo.

Expert kijkt met kritische blik naar Ferrari-erfgoed in films

Yeah, the shifting stands out. It’s the classic, you know, car driving in movies. If you wanna go faster, you shift. Which is really not what you wanna be doing in a Ferrari,’ zo analyseert Jake Auerbach de scène met Nicholas Cage achter het stuur. Ook de Daytona Spyder uit Miami Vice ontvangt het nodige kritiek, terwijl ze bij Magnum P.I. juist weer lof krijgen voor de manier waarop de Ferrari wordt bestuurd. De expert gaat zo het hele rijtje af en dat levert een heerlijke must-watch video op. Check hem hieronder.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze artikelen over de dikste auto’s ter wereld.

LEES OOK
Onder de hamer: 1954 Ferrari 625 F1
Zo’n beetje elke RM Sotheby’s-veiling herbergt iets magisch. En ook nu is het weer raak: dit keer zien we een zeldzame parel uit het gouden tijdperk van…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…