Must-have: elektrische ‘mini’ Ferrari 250 Testa Rossa

CREDITS: The Little Car Company

Soms zijn kleine dingen groot genoeg. En daarmee doelen we er niet op dat we je ego in dit artikel omhoog krikken. Nee, nee. Daarmee doelen we er natuurlijk op dat The Little Car Company weer iets héél vets voor ons heeft klaarstaan.

Klassieke wagen in modern jasje gestoken

Het autobedrijf dat regelmatig elitaire en bovendien authentieke auto’s onder de handen neemt, heeft nu namelijk weer een nieuw verrassing voor ons in petto: de ‘Pacco Gara’ Ferrari Testa Rossa J. Spoiler: de naam is bijna langer dan de auto zelf. Afijn, wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd hé. En met de Pacco Gara is er meer dan genoeg te waarderen.

Pacco Gara, <strong>Must-have:</strong> elektrische &#8216;mini&#8217; Ferrari 250 Testa Rossa
Foto: The Little Car Company

Schaalmodel

The Little Car Company maakt schaalmodellen (op zo’n 75%) van Ferrari en deze variant op de Ferrari 250 Testa Rossa is ongekend. Je kunt zo’n 80 km/h halen en het wagentje is 3,10 meter lang. We worden al heel erg blij van de zogeheten ‘rolkooi’ die aan de Testa Rossa J. heeft toegevoegd. Een toevoeging die het race-DNA van de klassieke wagen nog eventjes op een subtiele manier benadrukt. Bovendien kan je de rolkooi gewoon verwijderen, dus als je het niks vindt is het no big deal. Ze denken ook overal over na.

Pacco Gara, <strong>Must-have:</strong> elektrische &#8216;mini&#8217; Ferrari 250 Testa Rossa
Foto: The Little Car Company

Meer race-DNA is een understatement

Maar daar houdt de benadrukking op het race-DNA van de Testa Rossa J. niet op. Naast een rolkooi is er namelijk in de cockpit een waar Sabelt raceharnas te vinden voor het échte racegevoel. Zo’n Sabelt-harnas wordt trouwens ook gebruikt op de origineel Scuderia F1 auto’s, dus dat bevestigt het race-DNA des te meer. Bovendien zijn er extra verstelbare dempers te vinden, is er volgens The Little Car Company een flexibelere rijervaring en heeft de Pacco Gara een meeslepender en persoonlijker karakter gekregen ten opzichte van de originele Ferrari Testa Rossa J.

Spech- en tech upgrades voor de Pacco Gara

Bij een getunede waggie van The Little Car Company mogen de spech- en tech upgrades natuurlijk niet ontbreken. Bij de Pacco Gara is dat geen uitzondering. Daar waar de Ferrari Testa Rossa J. eerst 16 Pk had, heeft de Pacco Gara nu 19 Pk. Bovendien is het totale vermogen door verschillende verbeteringen verhoogd naar 14 KW. Dit alles is in samenwerking gebeurd met ingenieurs in Maranello om zo de authenticiteit van Ferrari te waarborgen. Om die authenticiteit nog eens te accentueren krijgt de Pacco Gara dan ook hetzelfde leder als in de originele Ferrari gebruikt wordt.

Vond je dit een tof artikel? Check hier al onze artikelen over de dikste auto’s ter wereld.