Must-see: de evolutie van Ferrari in beeld gebracht

CREDITS: Yannis Zaugg | Unsplash

1939. Het legendarische jaar waarin Enzo Ferrari wegging bij Alfa Romeo en zijn eigen pad insloeg. ‘Ferrari’ werd een eigen merk, en fungeerde eindelijk niet meer als ondergewaardeerde renstal.

‘Alpha-wagen’ in elk opzicht

Goed, dat gebeurde dus allemaal in 1939, maar het was niet tot 1947 dat Enzo Ferrari eindelijk zijn eerste straatauto kon produceren onder de naam ‘Ferrari S.p.A’.Fast-forward naar 2023: Ferrari brengt al decennialang de meest prachtige en krachtige straatauto’s in de geschiedenis van de autowereld op de markt.

Enzo Ferrari, <strong>Must-see:</strong> de evolutie van Ferrari in beeld gebracht
Foto: Nicolas Peyrol | Unsplash

Rijke geschiedenis van Enzo Ferrari haarfijn op een rijtje gezet

Bovendien is Ferrari niet alleen op straat de ‘Alpha-wagen’, maar ook op het circuit: met mannen als Schumacher, Massa en Räikkönen heeft Scuderia Ferrari jarenlang de F1 gedomineerd. Last but not least heeft Ferrari met auto’s als de F40, de 250 GTO, de F50 en ga zo maar even door, de harten veroverd van elke autoliefhebber.

Het Italiaanse automerk heeft dus een rijke geschiedenis, gevuld met allerlei successen. Er is voor ons eigenlijk geen speld tussen te krijgen dat Ferrari het meest iconische automerk ooit is. En wie het daarmee oneens is, moet maar eens kijken naar de evolutie van Ferrari die nu heerlijk in beeld gebracht is. Het Youtube-kanaal van ‘Database’ is namelijk heel hun database afgegaan, en heeft daarin alle archieven van Ferrari gevonden. In de video ‘The Evolution of Ferrari (1947-2023)’ bekijken zij élk jaar welke nieuwe Ferrari-auto er op de markt gebracht is. Van de eerste 125S uit 1947 tot de Purosangue uit dit jaar, in deze video vindt je alles terug. Check de video hier:

Fan van de Italiaanse bolides? Check ál onze Ferrari-content hier!