1962 Mercedes-Benz 300 SL Roadster: de definitie van schoonheid

Het hart van een man gaat vaak sneller kloppen. Als je een mooie vrouw ziet, als je jouw favoriete voetbalwedstrijd terugkijkt of als een auto van je dromen langs komt rijden. Het zijn allemaal situaties waardoor je hartslag naar het kookpunt stijgt. Zo kregen wij het hier op de redactie warm van deze Mercedes-Benz 300 SL Roadster. Veel mooier dan dit kunstwerk gaat het niet worden.

Deze 1962 Mercedes-Benz 300 SL Roadster is pure kunst

In zekere zin was de Mercedes-Benz 300 SL Roadster de eerste supercar ter wereld. De auto kwam in ’54 op de markt en een jaar later werd ‘ie getest door Road & Track. De 300 SL accelereerde in 7,4 seconden van 0 naar 100 km/h en de wagen bereikte een topsnelheid van 225 km/h. Een hele prestatie in die tijd.

Het vlaggenschip van Mercedes-Benz kostte destijds meer dan zijn befaamde concurrent: de Ferrari 250 GT California Spyder. Het waren in de jaren ’50 en ’60 toch wel de meest toonaangevende auto’s. De productie van Roadster eindigde in 1963 nadat er 1.858 auto’s waren gebouwd. Vandaar dat de wagen op dit moment zo zeldzaam én gewild is.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster
Foto: AUXIETRE & SCHMIDT

Kan jouw droom werkelijkheid worden?

Deze beauty staat op dit moment te koop bij Auxietre & Schmidt. In 1962 werd de auto nieuw geleverd voor de Amerikaanse markt. De eerste eigenaar was kapitein M. L. Warren uit Long Island, die toen Pan Am-piloot was. Daarna is de auto nog in handen geweest van drie andere mensen. Ze hebben er veel tijd en moeite ingestoken om deze 300 SL in goede staat te houden. En terecht, want zo’n kunstwerk ga je niet verwaarlozen. Daar zou de doodstraf op moeten staan.

De prijs? Die is op aanvraag. Toch kunnen kunnen we wel een inschatting maken: héél hoog. Dat kan ook niet anders, want dit is een van de mooiste wagens die wij de afgelopen tijd hebben gespot.

Mocht je twijfelen de echtheid dan hebben we hier het chassisnummer voor je: 198.042.10002986. Nu weet je zeker dat je geen rotzooi koopt. Als je een goed gevulde spaarrekening hebt is deze Roadster zeker de moeite waard.

Check ook: De 1956 Ferrari 250 GT Berlinetta ademt klasse uit de jaren ’50

Foto’s: AUXIETRE & SCHMIDT