Terugblikken op de dikste fashioncollabs van 2023

Het niveau van fashioncollabs is het afgelopen jaar geherdefinieerd. Elke maand werden er wel weer een paar samenwerkingen aangekondigd door merken die in onze favorietenlijst staan. Daardoor puilde onze lijst, en de stapels verzenddozen reikten ver, van alle fashionartikelen het afgelopen jaar compleet uit.

De dikste fashoncollabs van het afgelopen jaar

Misschien heb jij het daardoor niet helemaal bij kunnen houden, amigo. En je kan natuurlijk het nieuwe jaar niet stijlvol ingaan, voordat je hebt teruggeblikt op het afgelopen jaar. Dus, om te voorkomen dat jij een paar van de dikste collabs van het afgelopen jaar mist, hebben wij ze nog maar even op een rijtje gezet.

AC Milan x Off White

Best ironisch dat een van de dikste fashioncollabs van het afgelopen jaar, niet eens bestaat uit een samenwerking tussen twee kledingmerken. De voetbalclub uit Milaan doet de modehoofdstad eer aan. Tijdens deze tweede samenwerking zien we heerlijke varsity jackets met de kenmerkende touch van Virgil Abloh. Verder zien we tijdens deze samenwerking nog een paar klassieke colberts verschijnen die weer eens bevestigen dat voetbalspelers tegenwoordig modekoningen zijn. Hier vindt je alles over de collab tussen AC Milan en Off White.

Moncler x Sacai

Chitose Abe is continu bezig met het verleggen van grenzen binnen de mode-industrie. En tijdens de samenwerking tussen Moncler en Sacai, gaat ze nog nét een stapje verder dan we van haar gewend zijn. Met de collectie die het 70-jarige jubileum inluidde van het Italiaanse label, wordt het complete verhaal van Moncler blootgelegd. De capsulecollectie toont middels vier verschillende looks het verleden, heden en toekomst. Check hier alles over de samenwerking.

FC Barcelona x Patta x Nike

We blijven nog even in het voetbalsfeertje hangen hoor. We hebben met de samenwerking tussen FC Barcelona en Patta eigenlijk ook geen keuze. Want als FC Barcelona samenwerkt met een Amsterdams merk en ook nog eens de connectie tussen Nederland en de Catalaanse club als grondslag heeft, zijn wij natuurlijk meteen verkocht. De collab brengt dan ook zes heerlijke items, bestaande uit grafische trackjacks, broeken, t-shirts en hoodies die allemaal het ‘Blaugrana-kleurenschema’ hanteren. Hiermee wordt het zogeheten Barca-bloed gesymboliseerd.

Louis Erand x The Horophile

Louis Erand en samenwerkingen zijn altijd een succes. Maar de collab met The Horophile is al helemaal een schot in de roos. Voor deze samenwerking duiken de twee merken terug in de tijd, namelijk naar de Roaring Twenties met zijn opvallende Art-Deco stijl. Die wordt tijdens de Louis Erand x The Horophile collab naadloos verbonden met de moderne esthetiek van 2023. Het resultaat is deze fijne 39 mm Petite Seconde horloge in volledige Neo Deco-vibe, zoals Louis Erand het zelf labelt. Een knap staaltje werk.

Palace x Salomon

De schoenen van Salomon worden tegenwoordig overal gedragen. Alleen de dikste schoenen die wij het afgelopen jaar van het merk hebben gezien, komen toch in samenwerking met een ander groot merk: Palace. De merken hebben samen aan de tekentafel gezeten voor de XT-Wings 2, beter bekend als de schoenen die je vleugels geven. De Wings 2 hebben een ietwat luxueuze look, met een glanzende bovenlaag en een buitenzool dat iets weg heeft van marmer. Daarnaast heeft de tong een kleurrijk tintje, terwijl de hiel dan weer een glanzend randje heeft met de co-branding van beide merken.

Patta x New Balance

Patta heeft het afgelopen jaar allesbehalve stilgezeten als het op samenwerkingen aankomt. Daarom maken zij dan ook een tweede verschijning met de Patta x New Balance collab. De gloednieuwe samenwerking houdt vast aan het originele 991-silhouet, maar introduceert met de ‘Sea Moss’ en ‘Pickle Beet’ wel twee nieuwe colorways voor de iconische schoenen. De balans tussen het origineel en de opwinding van iets nieuws wordt haarfijn bewaard. Een perfecte samenwerking wat ons betreft.

Aime Leon Dore x New Balance

Tja, Patta is natuurlijk niet het enige merk die het afgelopen jaar een slaatje uit het succes van New Balance hoopte te slaan. Ook Aime Leon Dore heeft even aangeklopt bij de boys van New Balance. En met succes trouwens. Deze collab is er, vooral voor basketbalfans, eentje om nog jaren te onthouden. Tijdens de samenwerking brengen de twee merken vier verschillende schoenen die door de kleursamenstellingen subtiel verwijzen naar de Los Angeles Lakers en Boston Celtics. Voor de liefhebbers is er een low-top 550 schoen, terwijl je met de 650’s ook voor hogere sneakers kan gaan.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…