Aime Leon Dore x New Balance 550 & 650: ode aan historische NBA-teams

CREDITS: Aimé Leon Dore x New Balance

In 2014 werd Aimé Leon Dore opgericht in Queens. Negen jaar en vele successen later brengt het label een ode aan de plaats waar het allemaal begon.

Die ode brengen ze samen met hun vrienden van New Balance, waar ze ondertussen al meerdere releases mee hebben. Het is een duo dat ondertussen zorgt voor torenhoge verwachtingen, en met de nieuwe Aimé Leon Dore x New Balance 550 & 650 stellen ze allesbehalve teleur.

ALD x NB 550 oogt vintage en toch fris

In totaal brengen Aimé Leon Dore en New Balance vier paar schoenen op de markt, die allemaal voorzien zijn van kleuren die verwijzen naar misschien wel de twee beste teams in de geschiedenis van de NBA: Los Angeles Lakers en Boston Celtics. Precies op tijd voor het begin van het nieuwe seizoen. Allereerst is er de low-top 550 schoen, die met haar eierachtige kleur een vintage vibe brengt. De buitenzool, onderlagen en stiksel maken bij de ene ALD x NB 550 gebruik van paars en geel, terwijl de andere ALD x NB 550 is voorzien van groen en grijs. Precies de twee kleuren die de NBA-teams met 17 titels achter hun naam dragen.

Hogere 650 komt in fijne kraakwitte kleur

De hogere ALD x NB 650 komt dan weer in een kraakwitte kleur, voorzien van het kenmerkende basketbal-appel logo van Aimé Leon Dore op de tong. Op beide 650’s is er nog ruimte voor weer wat verwijzingen naar de beide NBA-franchises en zien we verder nog mesh overlays over de tong, de ‘N’ logo’s en de hiel. Dat levert niet alleen een dikkere schoenen op, maar ook verschillende prestatievoordelen voor de sporters.

Details van de nieuwe Aimé Leon Dore x New Balance schoenen

De nieuwe schoenen van Aimé Leon Dore en New Balance zijn beschikbaar via de officiële website van het eerstgenoemde merk. De prijs valt nog enigszins laag uit, met een prijskaartje van 130 dollar voor de 550’s, terwijl de 650’s voor 165 dollar over de toonbank gaan. De regel luidt: wie als eerst komt, wie als eerst maalt. Regel dus dat je er snel bij bent om deze pareltjes voor de voeten nog te bemachtigen.

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…