Moncler en Sacai geven alvast glimp van modetoekomst

CREDITS: Moncler

De Japanse modeontwerpster Chitose Abe van Sacai heeft al vaker laten zien hoe innovatief ze is binnen de modewereld. Ook in deze samenwerking met Moncler laat ze weer zien hoe goed ze dit kan.

Moncler x Sacai

Chitose Abe speelt nooit op safe met haar ontwerpen, en de collab met Moncler is daar geen uitzondering op. Het is bijna alsof ze ons een voorproefje geeft van wat we kunnen verwachten in de toekomst. En als je de recente Sacai-releases checkt – van de Jean Paul Gaultier-sneakers tot de Nike Magmascape en de Carhartt WIP-collab – past Mocler x Sacai precies in het straatje. Ze is continu bezig met het verleggen van grenzen binnen de mode-industrie. Haar designs zijn niet alleen draagbaar, maar ook echt innovatief en cool.

Jubileumspecial

Al gaat de nieuwe samenwerking misschien nóg wel een stapje verder. De jubileumspecial voor het 70-jarig jubileum van het Italiaanse label is een blik op de toekomst van kleding. Deze collab vertelt het verhaal van de reis van Moncler, dat begon in de bergen en daarna de stad introk. Ze presenteert een capsulecollectie bestaande uit vier looks.

Kledingtransformaties

De collectie biedt een reeks aan mogelijkheden met twee volledige looks voor zowel mannen als vrouwen. Moncler en Sacai omschrijven de stijl als een boeiende mix van vrouwelijkheid en pragmatisme, maar functionaliteit staat voorop. Bijvoorbeeld de jassen die aan een broek kunnen worden bevestigd, hierdoor veranderen ze in een overall. Ook de puffer transformeert moeiteloos in een modieuze cape met slechts een simpele ritssluiting.

Wat de collectie echt uniek maakt, is de mogelijkheid om elk stuk op verschillende manieren los te koppelen en opnieuw te verbinden. Hierdoor ontstaat een dynamische en veelzijdige garderobe die voor iedereen geschikt is. Of je nu gaat voor een gelaagde look of juist het minimalistische opzoekt. De collectie is sinds 27 november verkrijgbaar.

 

Source:
LEES OOK