Hoog esthetisch niveau: de Louis Erand x The Horophile art-deco-horloges

CREDITS: Louis Erand

Louis Erand en samenwerkingen zijn een betere combi dan bier en voetbal, of sigaren en whisky, of Max Verstappen in een Red Bull, of.. Nou ja, je begrijpt ons punt.

Het esthetische niveau is altijd om door een ringetje te halen. En zeker als het gaat over de nieuwe samenwerking met The Horophile.

Samenwerking verbindt twee periodes

Voor deze samenwerking tussen Louis Erand en Amr Sindi, a.k.a. @thehorophile, moeten we even een kleine reis in de tijd maken. Een kleine honderd jaar geleden waren namelijk de Roaring Twenties met zijn opvallende Art Deco-stijl en die worden tijdens de nieuwe samenwerking naadloos verbonden met de moderne esthetiek van 2023. Het resultaat? Een 39 mm Petite Seconde horloge in volledige ‘Neo Deco’-vibe, zoals Louis Erand het zelf labelt.

Louis Erand, Hoog esthetisch niveau: de <strong>Louis Erand x The Horophile art-deco-horloges</strong>
Foto: Louis Erand

Het is trouwens niet heel gek dat Louis Erand de Art Deco-stijl eert, aangezien het merk zelf in 1929 werd opgericht. Exact op het hoogtepunt van de Roaring Twenties en tegelijkertijd het donkerste economische jaar ooit.

Horloge ontworpen in een New York State of Mind 

De nieuwe 39 mm Petite Seconde legt de basis voor andere modellen die in de toekomst gebouwd worden. Deze basis bestaat weer uit drie variaties: leisteen, zalm en tabak. De skelet wijzerplaat is op alle modellen meteen herkenbaar door het architectonische ontwerp en heel erg doet denken aan het Empire State Building in New York. Louis Erand mag dan misschien een Frans merk zijn, tijdens het ontwerpen van deze horloge zaten ze toch echt vast in een N.Y. State of Mind. Ons hoor je niet klagen hoor, het resultaat mag er zijn.

Details van de Louis Erand x The Horophile La Petite Seconde

Dat het een elitair horloge is, wordt nog maar eens onderstreept door het feit dat er een compleet nieuw lettertype is ontwikkeld voor de cijfers van het horloge. De oriëntatie van de cijfers zorgt ervoor dat de rondheid van de centrale groeven met gleufjes meer naar de voorgrond komt. De La Petite Seconde wordt ook aangeboden in de wijzerplaten Slate en Salmon. Als jij het geld hebt voor dit horloge, dan ten eerste: look at you, en ten tweede moet je snel zijn, aangezien er maar 178 La Petite Seconde’s worden geproduceerd.

Source:
LEES OOK
Pinterest Drop #57: vintage watches
Pinterest is een onderschat fenomeen. Deze inspiratiesite heeft alles om jou te inspireren voor een onderdeel van leven: van mode tot interieur en van lifestyle-tips tot reiscontent.…