Rotterdam krijgt binnenkort een eigen dobberend bos

Rotterdam krijgt in maart van dit jaar haar eigen dobberende bos, in de Rijnhaven. Het kunstwerk is een nieuwe bezienswaardigheid voor jong en oud in de stad. Het dobberende bos vraagt daarnaast aandacht voor actuele problemen zoals, klimaatverandering en de kwaliteit van leven in de grote steden. In totaal zullen er straks twintig bomen door de Rijnhaven dobberen.

Drijvende Bos Rotterdam

Het bos is geïnspireerd op het kunstwerk ‘In Search Of Habitus’ ontworpen door kunstenaar Jorge Bakker. Een werk wat bestaat uit een aquarium, waar bomen in drijven met behulp van dobbers. Het kunstwerk staat voor de relatie tussen de stadsmens en de natuur. Geïnspireerd door het werk van Jorge Bakker wil men het kunstwerk nu in het echt uitvoeren.

Boeiend

Rijkswaterstaat zorgt voor oude boeien die gebruikt kunnen worden voor het kunstwerk. De gemeente zorgt ervoor dat er geschikte bomen worden gevonden voor het project. Het project bestaat straks dus uit bestaande objecten.

Op 16 maart 2016, (nationale boomplantdag) zal het kunstwerk worden onthuld. De laatste boom zal dan in het dobberende bos worden geplaatst. Deze bijzondere gebeurtenis zal op grote projectieschermen door de hele stad te volgen zijn.

Source :

Dobberend bosESSENTIALS