De 10 Games van 2016 waar we nu al naar uitkijken

Het nieuwe jaar komt er aan. Dat betekent een terugblik op het afgelopen jaar. Daar was je zelf ook bij, dus daar ga ik niet aan beginnen. Een vooruit blik met wat mij betreft de 10 beste games van 2016 gaan worden lijkt me wat waardevoller. Zorg voor genoeg biertjes, vrienden, happies, en wat punten van de Playstation Store en maak er een mooi jaar van!

1. Dark Souls III

Het lijkt misschien nog een beetje te vroeg voor een vernieuwend deel in de Dark Souls serie zonder dat het een geldkoetje lijkt te worden. Toch zijn er genoeg nieuwe gamemechanics om relatief snel al het derde deel van de franchise te releasen!~

2. Deus Ex: Mankind Divided

15 jaar na de eerste Deus Ex komt Mankind Divided uit. Wat erg tof is is dat de keuzes gemaakt in de game, het verloop van het spel bepaald. Het einde van het spel kan dus voor iedere speler anders zijn. Eind februari wordt Deus Ex: Mankind Devided verwacht.

3. Fifa 17

image
Flauw, maar ik kijk er nu al naar uit. Het uitkomen van Fifa is voor mij altijd een soort einde van de zomer. Al kijk ik daar niet naar uit moet ik zeggen. Fifa 16 was een verbetering, maar ik heb het vermoeden dat 17 weer een klappertje gaat worden…

4. Hitman

Het 6e deel in de Hitman serie. Zoals de naam al doet vermoeden ben je een huurmoordenaar. Je bent vrij in het plannen van je moord. Ga je voor vergiftiging? Of kies je liever een bloederigere oplossing. Het is aan jou.

5. Gears of War 4

Het lijkt het jaar van de Sequals wel. Gears 4 ziet er fantastisch goed uit. Zoals bij Dark Souls verwacht je niet veel vernieuwend maar de makers verrassen je alsnog. Vandaar in dit lijstje. Enkel voor Xbox!

6. Mirror’s Edge Catalyst

Waar het eerste deel uitkwam in de Freerunning/parkour rage is deze rage een stuk minder hip. Ik vond het eerste deel erg tof. Eigenlijk iedereen die het speelde vond het best wel tof. Waarom het geen hit is geweest? Geen idee. Hopelijk krijgt Mirror’s Edge Catalyst een nog grotere fanbase!

7. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

Deze Open World Co-Op shooter laat je beslissen hoe je de missie aan gaat pakken. In teams van 4 (met 3 vrienden, vreemden of AI) ga je je doelen halen. Fantastische graphics en toffe mini games. Zoals we van Ubioft gewend zijn.

8. Uncharted 4: A Thief’s End

Helaas werd het nét geen 2015 dat het 4e deel van Uncharted uitkwam. Maart 2016 it is. Het wachten is het waard geweest, als ik deze beelden moet geloven. Dat worden weer wat veel te lange avondjes…

9. Doom

Doom.. Ja.. Je moet er van houden. TOch kan zo’n klassieker niet ontbreken op dit lijstje. Over de top monsters, bloed, wapens en gorigheid. Met als toppunt Max Payne-achtige slowmotion finishers waar je hoofden van zombies er af kunt stompen als de afslag van Tiger Woods.

10. Homefront: The Revolution

Last but certainly not least: Homefront: The Revolution! Toffe dingen: Elk wapen is compleet customizable. Een open wereld om met een motor doorheen te crossen. Verder is het een beetje Far Cry achtig met Guerilla invloeden, waar ik absoluut geen commentaar op heb!

Er zijn vast nog veel meer games die ik totaal vergeten ben in deze lijst. Ik denk dat het een mooi jaar gaat worden!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS