Drie nieuwe culinaire hotspots in Amsterdam

Woon je in Amsterdam? Dan ben je er aan gewend om als eerste op de hoogte te zijn van élke nieuwe hotspot, anders wordt je er dik op afgerekend met een verbaasde blik. Kom je er niet vandaan, dan is het elke keer weer een verrassing welke nieuwe dingen je tegenkomt. Regelmatig eten we in de hoofdstad, maar deze drie culinaire hotspots blijven me het meeste bijstaan. Vaak krijg ik de vraag: “Heb je nog tips om te eten in Amsterdam?” Jazeker: bovenin het nieuwe W Hotel, bij Meat West of Jackson Dubois, dat is een nieuwe r.. weet je wat, ik schrijf er wel een tof artikel over!

Jackson Dubois

Ik zal maar van wal steken met mijn meest favoriete tent van dit moment. Elke dag, als de wijzers loodrecht boven elkaar staan (18u), veranderd het bekende Caffé Esprit in een stijlvolle bar met hele bijzondere cocktails, hoptails, speciaalbieren en streetfood dishes. Het barpersoneel is ongekend gezellig en maakt je graag wegwijs door hun unieke drank- en hapjesassortiment. Stijlvol, maar niet over de top luxe. Er hangt een ontspannen sfeer, zoals je dat zou verwachten op een foodtruck festival. Mensen eten hier en daar, staand in groepjes of juist aan een tafel. De bar staat vol met borrelaars. Er hangt een hele gave sfeer en het eten is uniek. Culinaire combinaties en geserveerd met een achterliggende wereldse gedachte. Hamburgers worden USA-style gepresenteerd in een mandje en een rood-wit servetje. De springrolls juist op een bananenblad en de ceviche weer op z’n Mexicaans. Ik kan me bij Jackson Dubois een hele avond vermaken, of twee… of drie.. Oh en pak sowieso de Pulled Pork, dikke aanrader!

Meat West

Oké, grote kans dat je dit restaurant bij De Hallen al kent, want het zit er namelijk ‘al’ één jaar. Voor Amsterdam-begrippen: fucking lang, voor de rest van Nederland: nieuwe tent! Hoe dan ook, een paar weken terug was ik hier voor het eerst en was blij verrast! Je komt binnen in een gerenoveerde tramremise, met een zeer industrieel karakter. Maar ondanks dat, zeer stijlvol. Het restaurant is langs de muren opgedeeld in verschillende ‘hokken’, waar je in alle privacy kan genieten van hun unieke vlees-experimenten. Nou klinkt hokken wat apart, maar dat is het zeker niet. Ze zijn open genoeg om de gemeenschappelijke gezellige sfeer mee te krijgen. Dan komt het eten, dat de kok zelf even komt brengen.. Sprakeloos, want de smaaksensaties die ze hier neerzetten zijn écht heel goed. Het hoofdgerecht is me het meeste bij gebleven: sukadelapjes, maar dan niet gebraden zoals je van je oma gewend bent, maar gebakken als een biefstuk. Goed rood, wow! En dat met een begeleidend wijntje. Dat is genieten. Eén tip: ga op vrijdag, dan kun je daarvoor en/of daarna nog lekker borrelen bij de vrijdagmiddagborrel in De Hallen.

MR PORTER

Op 22 november was ik aanwezig op de opening van het nieuwe W Hotel in Amsterdam. Mr Porter zit gevestigd in de stilistische nok van het oude Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf. Het feestje werd door het hele hotel gegeven en kon zelfs op zoek naar miniparty’s die gegeven werden in de hotelkamers. Maar eenmaal boven aangekomen bij Mr Porter, konden we ook ons culinaire hartje ophalen. Hapjes van ingrediënten waar zelfs Jamie Oliver nog nooit van gehoord heeft, vlogen in de rondte. En dat geldt natuurlijk ook voor de cocktails! Ik ben er dus nog niet rustig gaan zitten om te eten, maar de hapjes, de sfeer en het uitzicht zijn alleen al de moeite waard!

Opening W Hotel x MR PORTERESSENTIALSMEER ESSENTIALS