Copper Face Jacks – Het best bewaarde geheim van Dublin

Oke, eigenlijk is dit een van die plekken op aarde waar je niet over moeten praten. Tenminste niet in het open. Dit ‘geheim’ moet je eigenlijk allen delen met je beste vrienden, maar omdat ik inmiddels niet helemaal meer tot de doelgroep behoor en ik de Nederlandse mannen toch 1 punt op hun bucketlist gun, ga ik het toch vertellen. Om de magie niet te verbreken wil ik toch aan je vragen om dit niet met jan en alleman te delen…

Stedentrip Dublin

Niet gelijk de stad waar je denkt aan sexy vrouwen en de tijd van je leven. Natuurlijk heb je daar ‘pints’ en een hoop Ierse live muziek, maar dat is niet wat Dublin sexy maakt.

Mocht je een keer een mannenweekend willen houden met een groep vrienden dan raad ik Dublin aan. Het vliegen is niet duur en het verblijf in een Hostel of Hotel ook niet. Persoonlijk kan ik vertellen dat mijn ervaring in het Generator Hostel prima was.

Wij zijn een weekend geweest en hebben veelal in de touristische Temple Bars rond gehangen.. Leuk hoor, dronken toeristen luisterend naar een roodharige Ier die met zijn gitaar teksten zingt die werkelijk niemand verstaat. Natuurlijk genoeg vermaak en pints om aan het einde van de avond wankelend je bed in te duiken, maar wij kwamen achter 1 van de grootste geheimen in de wereld: Coppers Face Jacks.. (helaas pas op de laatste avond)

Copper Face Jacks

Ik heb in mijn leven redelijk veel gestapt en ik ben overal geweest van Amsterdam tot Ibiza. Maar Copper Face Jacks (Coppers in de volksmond) was iets wat ik nog nooit beleefd had.  Die laatste avond rond 00:30 uur na redelijk wat pints, gaf een local ons het advies om eens naar Copper Face Jacks te gaan. In een helder moment hebben wij een taxi aangehouden die ons voor de deur af zetten. Geen grote rij, maar we zagen wel diverse dronken Ieren die terug gestuurd werden naar huis door de uitsmijter. Na tactisch overleg zijn we naar binnen gegaan in kleine groepen.

Binnengekomen uiteraard op zoek naar de bar om wat te drinken te bestellen. Het eerste waar ik tegen aanliep was een dronken Ierse met een net te kort rokje. Overigens was dit niet een doorsnee Ierse, zoals je die nu in je hoofd verbeeld.  Nee, dit was er een die in de categorie ‘sexy’ viel ondanks haar toestand. Vervolgens keek ik om mij heen.  Tot mijn verbazing zag ik nagenoeg alleen maar sexy geklede dames om mij heen en was er nagenoeg geen vent te bekennen. Wat blijkt het deurbeleid zorgt er voor dat de populatie mensen in de club minimaal 75% vrouw is.

Helaas kan ik niet in detail treden wat er die avond allemaal gebeurd is, maar ik kan wel vertellen dat ik nog nooit in mijn leven zoveel gewillige vrouwen, dansend.. dronken.. bij elkaar heb gezien in 1 club. “By far’ is dit de club waar ik het meest gezien heb dat er dronken vrouwen over de grond naar buiten werden gesleept door uitsmijters in plaats van vechtende mannen.

Maar kan en ga ik er niet over vertellen. Zet Coppers Face Jacks op je bucketlist als ‘must been place’ en het zal je niet teleurstellen. 1 opmerking hierbij zorg wel dat je nog in je twintigerjaren bent en dat je vrijgezel bent. (Ook al is dit voor 30+ ook geen onaardige plek om te zijn)

Dublin is sexy…ESSENTIALSMEER ESSENTIALS