Hier drink je de beste koffie in Rotterdam | Coffee Joints

CREDITS: Nathan Dumlao

Het is de op één na grootste stad van Nederland. Rotterdam is dan ook een van de drukste, meest bruisende steden. Een goede dag beleven in deze stad is niet moeilijk. De stad loopt vooruit op veel gebieden. Dankzij talloze winkels, restaurants, maar ook een héél tof nachtleven, kun je hier werkelijk je hart ophalen. Ook in de kunst van koffie blijft Rotterdam niet achter: er zijn genoeg plekken waar je heel gezellig een kwalitatief hoogstaand bakkie pleur kunt genieten. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

De beste koffieplekken in Rotterdam

1. Man met Bril Koffie

Gelegen in de Vijverhofstraat vind je een van de beste koffieplekken van Rotterdam. Man met Bril Koffie is een begrip geworden in Rotterdam. Dit zwarte goud vind je alleen maar hier: de zaak levert niet buiten Rotterdam. Man met Bril Koffie neemt hun koffie erg serieus: ze doorlopen het complete proces achter hun koffie dan ook zelf. Van contact met boeren tot het branden van de bonen. Hier drink je gewoon écht een goede kop koffie, die met passie bereid is.

2. Harvest Coffee Brewers

Harvest Coffee Brewers is een relatief nieuwe koffieplek, maar zeker noemenswaardig. Niet alleen geniet je hier van een geweldig kopje koffie gezet door Nederlands kampioen barista, je hebt hier ook nog eens een lekker uitzicht over de Leuvehaven en kunt genieten van een all day-breakfast door chef-koks met ervaring in sterrenrestaurants. Harvest Coffee Brewers heeft bonen van topkwaliteit, je hebt als klant keuze tussen verschillende bonen. De inrichting is ook nice, je kunt hier lekker rustig werken in een sfeervolle omgeving.

3. De Koffiebar

De Koffiebar is te vinden in het centrum. Hier kun je terecht voor een kopje traditioneel Italiaanse koffie, gemaakt van speciale Italiaanse Buscaglione koffiebonen. Niet alleen is de koffie Italiaans, je kunt hier ook genieten van Italiaanse gebakjes en andere lekkernijen. Ook lokale Rotterdamse lekkernijen hebben hun plekje op de kaart. De inrichting van de Koffiebar is hip, dankzij de industriële sferen en Chesterfield banken.

https://www.instagram.com/p/BDDNovKzUj2/

4. COPPI

Deze koffietent is een hele unieke, hier worden twee dingen gecombineerd. Namelijk koffie en fietsen. Het zijn misschien niet twee sectoren die je direct aan elkaar zou linken, maar wel twee dingen die kennelijk goed samen kunnen gaan. De zaak is vernoemd naar kampioen wielrenner Fausto Coppi. Je kunt hier genieten van een goed ‘COPPI‘ koffie terwijl de fietsmaker bezig is met het repareren van je fiets, maar ook voor exclusieve fietsgerelateerde artikelen is deze tent je man. Het thema fietsen komt terug in de zaak zelf, door middel van fietswiel-lampen en uitzicht over de werkplaats.

5. Urban Espresso Bar

Een koffiebar met Australische roots. Wederom een originele aanpak. Je zou het misschien niet zeggen, maar Australië is zeker een vooruit loper op het gebied van koffietentjes. Opgericht door Jo McCambridge, die na haar verhuizing in 1992 vanuit Australië naar Nederland besloot om wat van haar Australische bevindingen met Rotterdam te delen. Hieruit is ‘echte Rotterdamse koffie, met een vleugje down under’ ontstaan, aldus UEB. Bij Urban Espresso Bar kun je terecht voor een goeie kop en gevarieerde classics op het gebied van food, afkomstig uit verschillende werelddelen.

6. Hopper Coffee & Bakery

In Rotterdam is koffiebar Hopper een onderscheidende. Het wordt ook wel één van de beste koffiebars in Rotterdam genoemd. Er zijn er twee van. Het interieur is écht mooi gedaan, waardoor het bijdraagt aan relaxte en vooral verwelkomende sferen. Bij Hopper vind je versgebakken brood en zelf gebrande koffie. Je wordt bij het betreden van deze zaak dan ook verwelkomd met twee geuren die ieder mens wil ruiken in de ochtend. Hier geniet je van vers en ambachtelijk eten onder genot van een hoogstaande bak koffie.

7. Heilige Boontjes

Heilige Boontjes is een koffietent met een verhaal. Deze koffiezaak biedt je namelijk ‘koffie van een ex-boefie’. Heilige Boontjes helpt ex-gevangenen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer op de voet te krijgen. Dit door ze een werkplek te bieden waar ze gereïntegreerd worden in de maatschappij. Een zaak met een behoorlijk goed doel dus. Heilige Boontjes brandt haar eigen bonen en is een sfeervolle omgeving waar je wederom kunt genieten van een eersteklas bakkie. Onder het motto: ‘Boontje is ons loontje.’

Total
0
Share