Hier kan je de beste koffie drinken in Londen | Coffee Joints

CREDITS: Nathan Dumlao
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints hebben we  je de afgelopen tijd meegenomen langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. Aangezien ons kleine kikkerlandje niet heel groot is, zijn we ondertussen al op velen plekken geweest. Wij vinden daarom dat het tijd is voor verandering. Wanneer je een citytrip maakt in het buitenland zijn er natuurlijk ook momenten dat je toe bent aan een cafeïne boost. Voortaan zullen we je meenemen langs de beste koffie hotspots in buitenlandse steden. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Londen vindt![/powerkit_alert]

Londen, je kent het misschien wel van de Big Ben of de bewakers van Buckingham Palace in roden pakjes en zwarte hoge hoeden. Zo zit de stad vol met toeristische trekpleisters waar jaarlijks miljoenen mensen vanuit de hele wereld op af komen. De Londense koffie community speelt hier natuurlijk op in door voortdurend te groeien en met elkaar te concurreren. Deze mooie wereldstad heeft in de afgelopen jaren een soort liefdesrelatie gekregen met echte, goede koffie. Er zijn dan ook talloze koffie cafétjes gevestigd in Londen, maar neem alleen genoegen met het beste. Welke dit zijn, hebben we voor je uitgezocht.

De beste koffie in Londen

Monmouth Coffee Company

Monmouth Coffee Company is een superieure bonen brander en café met maar liefst drie vestigingen in Londen. Zij opende al in 1978 hun deuren, lang voordat ambachtelijke koffie voor de meeste mensen iets betekende. In 2007 openden ze een tweede filiaal op Borough Market. Het personeel wordt zorgvuldig getraind in het branden van de bonen, zodat alle bezoekers een perfect bakkie krijgen geserveerd.

koffie, Hier kan je de beste koffie drinken in Londen | Coffee Joints
Foto: Monmouth Coffee Company

Kaffeine

Kaffeine is een grote naam als het gaat om de coffee scene in Londen. Naast de overheerlijke koffie zijn er ambachtelijke sandwiches, salades en versgebakken zoetigheid te verkrijgen. Het is een populaire plek waar je rekening moet houden met de drukte. Laat je hierdoor niet afschrikken, het is namelijk de moeite waard. Als er geen ruimte is bij Kaffeine in Great Titchfield Street, dan hebben ze op slechts vijf minuten lopen een grotere vestiging in Eastcastle Street.

koffie, Hier kan je de beste koffie drinken in Londen | Coffee Joints
Foto: Kaffeine

Omotesando

Omotesando is niet zomaar een koffieshop van de derde generatie. Het is de nieuwste toevoeging aan de reeks koffiecafés van Eiichi Kunitomo, die hij in 2011 begon als eenmansbedrijf in Tokio. Sindsdien heeft Eiichi zijn deuren geopend in Hong Kong, Bangkok en Singapore en nu voor het eerst in Europa. Het is één van de weinige plekken in Londen waar je, je koffie kan drinken in een ruimte die volledig zen is. Dit komt door het unieke minimalistische interieur dat bestaat uit aparte ruimtes waar plek is voor een handvol mensen.

koffie, Hier kan je de beste koffie drinken in Londen | Coffee Joints
Foto: Omotesando

The Monocle Cafe

Op Chiltern Street in Marylebone heeft The Monocle Cafe een van de mooiste winkelpuien van Londen. Het nodigt uit om plaats te nemen op het knusse terrasje. Binnen wordt er heerlijke Allpress koffie geserveerd met daarbij een keuze uit Zweedse broodjes. Monocle is een rustgevende plek om te ontsnappen aan het rumoer van Londen. Het lijkt alsof er geen zitgelegenheid is binnen, maar er is ook nog een benedenverdieping.

koffie, Hier kan je de beste koffie drinken in Londen | Coffee Joints
Foto: The Monocle Cafe

H.R. Higgins

Gerund door de derde generatie van Higgins, is familiebedrijf H.R. Higgins al sinds 1986 actief in Duke Street. Dit is zo’n typische plek waar je langs kunt lopen zonder op het op te merken. De versgemalen koffie is gemaakt met expertise door personeel dat getraind is in roosteren, maken en proeven van koffie. Hier wordt zelf zorgvuldig omgegaan met de temperatuur van de melk die geschonken wordt in koffie. Hier wordt de koffie op een nauwkeurige en persoonlijke wijze geserveerd.

koffie, Hier kan je de beste koffie drinken in Londen | Coffee Joints
Foto: H.R. Higgins

Prufrock Coffee

Het Prufrock Coffee van Leather Lane is een veeleisende speeltuin voor koffiedrinkers. De uitgebreide koffiekaart helpt je bij het kiezen uit talloze bonen en melanges. Met plezier vertellen ze je hier alles over wat je misschien wilt weten over koffie. Je hebt hier zelfs de mogelijkheid om trainingen te volgen om zo de kneepjes van het vak leren.

koffie, Hier kan je de beste koffie drinken in Londen | Coffee Joints
foto: Prufrock Coffee

Jacob the Angel

Jacob The Angel is een klein koffietentje in Neal’s Yard waar geweldige koffie en heerlijk eten wordt geserveerd. Het is de derde onderneming van de broers en zussen achter populaire restaurants, zoals The Palomar en The Barbary. Jacob the Angel, heeft trendy witgekalkte bakstenen muren en een balie met heerlijke lekkernijen. De kokos roomtaart is een must als je hier komt. Maar belangrijker is nog de koffie van Square Mile koffiebranders die hier geschonken wordt. Voor een perfecte espresso ben je hier aan het goede adres.

koffie, Hier kan je de beste koffie drinken in Londen | Coffee Joints
Foto: Jacob The Angel