Hier kan je de beste koffie drinken in Barcelona | Coffee Joints

CREDITS: Benjamín Gremler
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints hebben we  je de afgelopen tijd meegenomen langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. Aangezien ons kleine kikkerlandje niet heel groot is, zijn we ondertussen al op velen plekken geweest. Wij vinden daarom dat het tijd is voor verandering. Wanneer je een citytrip maakt in het buitenland zijn er natuurlijk ook momenten dat je toe bent aan een cafeïne boost. Voortaan zullen we je meenemen langs de beste koffie hotspots in buitenlandse steden. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Barcelona vindt![/powerkit_alert]

De beste koffie van Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië en is de op één na grootste stad van Spanje. Het stadsgebied bestaat uit Romeinse overblijfselen en middeleeuwse wijken. Het is een wereldse stad vol musea, parken, gebouwen van Gaudi en staat bekend om één van de grootste voetbalclubs in de wereld. De stad is Romeins van oorsprong en beschikt door haar lange geschiedenis en economische bedrijvigheid over een indrukwekkend cultureel erfgoed. Hier kun je wel een weekendje uit de voeten met alle mogelijke activiteiten die er te doen zijn. Tijdens een weekendje Barcelona is het soms wel is fijn om jezelf even een cafeïne boost te geven. Waar je dit het beste kunt doen, hebben wij voor je uitgezocht.

Roast Club Cafe

De Italiaanse barista Iker Zago heeft zichzelf ontwikkeld tot een pro door ervaring op te doen van Australië tot aan Londen. Het was daarom ook een kwestie van tijd voordat hij zijn eigen koffiespeciaalzaak opende in Barcelona. Bij Roast Club Coffee wordt elk kopje koffie geperfectioneerd, met enorme zorg en aandacht voor detail. Om een hoge mate van kwaliteit te garanderen wordt er samengewerkt met een select aantal koffiebranders. Combineer je koffie met een vers broodje, bagel, sandwich of salade. Gezonde opties zijn onder meer koudgeperste sappen, açai-kommen en yoghurt met fruit en muesli. Ook moet je van steen zijn om de verleidelijke worteltaart en chocolade brownies te weerstaan.

Barcelona, Hier kan je de beste koffie drinken in Barcelona | Coffee Joints
Foto: Roast Club

Three Marks Coffee

Three Marks Coffee is vernoemd naar de oprichters Marco, Marco en Marc. De drie zijn toegewijd aan het brouwen van uitstekende koffie voor het publiek in de wijk van Fort Pienc. Het is de nieuwste toevoeging aan Barcelona’s ambachtelijke koffie scene. Twee van de partners brengen hun koffiedeskundigheid van Nomad, terwijl de derde het brein is achter hun slimme branding. Voor nu heeft de winkel nog een magere menukaart. Ze zijn dan ook bezig met het uitbreiden van verschillende lunch producten en ambachtelijke bieren.

Barcelona, Hier kan je de beste koffie drinken in Barcelona | Coffee Joints
Foto: Three Marks Coffee

Morrow Coffee

Morrow Coffee is gelegen nabij het winkelcentrum van Las Arenas in Plaça Espanya. Hier worden de bonen vers gebrand en vakkundig gemalen, wat je terug proeft in iedere koffie die hier wordt geserveerd. Het is een prachtige plek om jezelf een cafeïne boost te geven. Er is ook een mooie selectie van Japanse en Chinese thee, natuurlijke sappen, Catalaanse bieren en biologische wijnen. De heerlijke croissants en stevige broodjes zorgen ervoor dat het ontbijt altijd een traktatie is. Je zult er ook ambachtelijke taarten en Amerikaanse koekjes vinden om de ervaring te voltooien.

Barcelona, Hier kan je de beste koffie drinken in Barcelona | Coffee Joints

Mag by El Magnífico

Voor de echte koffieliefhebbers klinkt Mag by El Magnífico misschien al bekend in de oren. Salvador Sans i Comas en zijn familie hebben sinds 1919 deze legendarische koffiebrander in Barcelona opgezet, lang voordat ‘speciale koffie’ hier iets betekende. Dit gezellige hoekperceel is de afgelopen 100 jaar het hoofdkwartier van Magnífico geweest. Met zijn hoge plafondbogen en houten balken voelt het heel erg aan als een stukje levende geschiedenis.

Van maandag tot donderdag wordt het gebruikt als een training ruimte, terwijl het grote publiek van vrijdag tot zondag kan binnenkomen. Bestel een gebakje, geleverd door Pastisseria Hofmann en drink je een weg naar cafeïne houdende gelukzaligheid.

Barcelona, Hier kan je de beste koffie drinken in Barcelona | Coffee Joints
Foto: Mag by El Magnífico

Nomad Coffee

Nomad Coffee was oorspronkelijk een bekende barista marktkraam in Oost-Londen. Toen de Spaanse Barista-kampioen Jordi Mestre thuiskwam in Barcelona om een koffiezaak te openen was het eigenlijk al gelijk een succes. Jordi serveert zijn eigen unieke mix van Guatemalaanse en Braziliaanse baristas. Hierdoor krijgt Jordi enthousiastelingen van koffie van over de hele wereld. Verwacht hier geen lekkernijen, tafels of toiletten. Hier is alle aandacht gevestigd op de koffiebrouwsels die geserveerd worden.

Barcelona, Hier kan je de beste koffie drinken in Barcelona | Coffee Joints
Foto: Nomad Coffee
LEES OOK