Hier kan je de beste koffie drinken in Milaan | Coffee Joints

CREDITS: Moleskine Café
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints hebben we  je de afgelopen tijd meegenomen langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. Aangezien ons kleine kikkerlandje niet heel groot is, zijn we ondertussen al op velen plekken geweest. Wij vinden daarom dat het tijd is voor verandering. Wanneer je een citytrip maakt in het buitenland zijn er natuurlijk ook momenten dat je toe bent aan een cafeïne boost. Voortaan zullen we je meenemen langs de beste koffie hotspots in buitenlandse steden. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Milaan vindt![/powerkit_alert]

De beste koffie in Milaan

Milaan is een veelbelovende bestemming voor mensen die op zoek zijn naar culturele en historische trekpleisters. Met zijn nummer één positie als de Europese hoofdstad van de mode, heeft het de mogelijkheid om een voorbeeld te zijn voor de koffiescène van andere steden in Italië.

Ondanks de lange en trotse koffietraditie van Italië, hadden de echte koffieliefhebbers in Milaan tot voor kort nog moeite met het vinden van een fatsoenlijke kop koffie. De koffiescène van deze stad was daarom hard toe aan een transformatie. Zo is er een toestroom geweest van een derde generatie koffie speciaalzaken. Zij hebben de toon gelegd voor het serveren van speciaal koffie van hoge kwaliteit.

Stel jezelf niet teleur en lees hieronder waar je aan het juiste adres bent voor een lekker koffietje in Milaan.

Taglio

Taglio heeft recht op een eervolle plaats in deze lijst dankzij het baanbrekende werk dat ze vier jaar geleden zijn begonnen met hun eigen koffiebrander, genaamd TAF. Hiermee hebben zij hun eigen koffiespecialiteiten onder de aandacht weten te brengen. Ze bieden een heerlijke reeks unieke nummers uit het TAF-repertoire en serveren ze als espresso, pourover of AeroPress. Daarnaast verdienen zij een hoge waardering voor hun Italiaanse traditionele keuken, waar gebruik wordt gemaakt van hoogwaardig ingrediënten.

Milaan, Hier kan je de beste koffie drinken in Milaan | Coffee Joints
Foto: Taglio

Cofficina

Cofficina is gestationeerd op de zeer drukke Corso di Porta Ticinese, op de route tussen de Duomo en de Navigli. Dit kleine café dat medio 2017 werd geopend, is feitelijk de fysieke locatie van hun nabij gelegen koffiebranderij. Hun brouwsels zijn te vinden in verschillende bars in Italië, maar het café biedt hen de kans om hun braadstukken te presenteren zoals ze zouden willen dat ze worden geserveerd. Dit is de real deal als het gaat om speciaal koffie.

Milaan, Hier kan je de beste koffie drinken in Milaan | Coffee Joints
Foto: Cofficina

Moleskine café

Moleskine café opende haar eerste filiaal in het hart van Brera, de chique designwijk van Milaan. Wegens succes opende zij drie andere cafés in Beijing, Hamburg en Généve. De koffie wordt hier geleverd door de plaatselijke koffiebrander, 7gr. Zij hebben zorgvuldig een menu samengesteld dat een evenwicht biedt tussen uitstekende bonen en populaire braadstukken tegen redelijke prijzen. Je hebt de keuze uit zorgvuldig gemaakte pourovers met enkele hoogst gescoorde en fijn gebrande single-origines: Guatemala Atitlan, Honduras El Izote, honingverwerkte Costa Rica Tirra en anderen. Kom je er niet uit, dan kunnen de barista’s je alles vertellen over de verschillende brouwsels.

Milaan, Hier kan je de beste koffie drinken in Milaan | Coffee Joints
Foto: Moleskine café

Orsonero Coffee

De eerste indruk die je krijgt in Orsonero Coffee is een huiselijk en uitnodigend gevoel. Het is een soort van klein buurtcafé met een eenvoudig en rustig karakter. De twee eigenaren combineerde hun passie en waardering voor koffie, evenals hun verschillende achtergronden om deze koffiespeciaalzaak te realiseren. Hier ligt de volledige focus op het serveren van een perfect bakkie. Hun vakmanschap is vertaald in een ruime keuze aan koffiespecialiteiten. Zo werken ze bij Orsonero met verschillende brouwmethoden om hun klanten steeds iets nieuws te kunnen bieden. Door hun unieke werkwijze zijn zij een one of a kind in Milaan.

Milaan, Hier kan je de beste koffie drinken in Milaan | Coffee Joints
Foto: Orsonero Coffee

Starbucks Reserve Roastery

De Starbucks Reserve Roastery in Milaan is het kroonjuweel van de wereldwijde voetafdruk van Starbucks. Dit is dé plek waar je de kunst en wetenschap van koffie kunt ontdekken in een adembenemende omgeving. Het is zowel een eerbetoon aan de stad Milaan, als een viering van alles wat Starbucks heeft geleerd over koffie in zijn 47-jarige geschiedenis. Zij zijn gevestigd in een historisch postkantoor met een oppervlakte van maar liefst 25 duizend vierkante meter. Voor de echte koffieliefhebbers is dit een plek waar je geweest moet zijn.

Milaan, Hier kan je de beste koffie drinken in Milaan | Coffee Joints
Foto: Starbucks Reserve Roastery
LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…