Hier kan je de beste koffie drinken in Praag | Coffee Joints

CREDITS: Anthony DELANOIX
[powerkit_alert]In Coffee Joints hebben we  je de afgelopen tijd meegenomen langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. Aangezien ons kleine kikkerlandje niet heel groot is, zijn we ondertussen al op velen plekken geweest. Wij vinden daarom dat het tijd is voor verandering. Wanneer je een citytrip maakt in het buitenland zijn er natuurlijk ook momenten dat je toe bent aan een cafeïne boost. Voortaan zullen we je meenemen langs de beste koffie hotspots in buitenlandse steden. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Praag vindt![/powerkit_alert]

De hoofdstad van de Tsjechische Republiek, Praag, is een centrum van cultuur en geschiedenis. Het historische deel van de stad is dermate goed bewaard gebleven dat je er bouwwerken en stijlelementen uit allerlei eeuwen terugziet in het straatbeeld. Niet voor niets dat Praag jaarlijks miljoenen toeristen aantrekt die vooral afkomen op de romantiek van de oude binnenstad. Dat verklaard ook waarom de stad vaak staat gerangschikt onder de top tien van mooiste steden ter wereld. In de termen van zijn coffee scene weten echter niet veel mensen hoeveel prachtige kleine koffieshops verspreid liggen over de stad. Gelukkig zijn wij er om je hierin wegwijs te maken.

De beste koffie in Praag

Můj šálek kávy

Můj šálek kávy is al heel lang een favoriet onder de koffieliefhebbers van de stad, en terecht. Hier wordt gebruik gemaakt van verschillende methodes voor handmatige koffiebereiding. De opgeleide barista’s helpen je dan ook graag bij het maken van de juiste koffiekeuze. Je kan ook gaan voor de proefervaring door drie verschillende brouwsels te bestellen. Wegens succes zijn ze zelfs onlangs uitgebreid. Zo is er voor de echte koffieliefhebbers de mogelijkheid om koffiecursussen te volgen bij hun barista-trainingscentrum.

coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Praag | Coffee Joints
Foto: Můj šálek kávy

Café Lounge

Café Lounge is het enige café op deze lijst dat fungeert als een volledig verfijnd restaurant. De kleine tuin aan de middeleeuwse Hunger Wall is één van de meest aangename plekken van Praag. Het koffiemenu bestaat uit een brede selectie traditionele en experimentele espressodranken en koffie die op bestelling worden bereid. Een selectie van Tsjechische en andere Europese roasters, waaronder The Barn in Berlijn levert de koffie.

coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Praag | Coffee Joints
Foto: Café Lounge

Monolok

Als het gaat om grote comfortabele tafels en een sterk wifi-signaal, dan kom je bij Monolok niks te kort. Maar de echte sterspeler is de koffie die hier geserveerd wordt. Monolok haalt zijn koffie van een plaatselijke koffiebrander en serveert deze op een vakkundige wijze. Vanuit een klein espresso menu, wordt hier de koffie met passie voor je gezet. Terwijl het menu voor het middageten wisselend kan zijn, is het ontbijt consistent en bevredigend.

coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Praag | Coffee Joints
Foto: Monolok

Original Coffee

Original Coffee is onlangs vanuit het Vinohrady district naar het stadscentrum van Praag verhuisd. Het is een high-end café dat onderdeel is van Mama Coffee roasters. Ze roosteren hun eigen koffie en bieden daarin vijf variaties aan. Naast het espresso- en filterkoffiemenu is er een uitgebreid assortiment aan bagels, sandwiches en kleine snacks. Niet alleen de koffie, maar ook het interieur is erg uitnodigend. Je kan hier rekenen op een lokale traktatie in een toeristisch centrum.

coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Praag | Coffee Joints
Foto: Original Coffee

Anonymous Coffee

Anonymous Coffee is één van de nieuwkomers in de koffiescene van Praag. Hier speelt het thema van de film ‘V for Vendetta‘ en het Guy Fawkes masker de hoofdrol. Maar vergis je niet: niets aan de koffie die hier wordt geserveerd, is gemaskeerd. Espresso’s en filterkoffies van wederom The Barn in Berlijn zijn vakkundig en consequent bereid. De ruimte met twee verdiepingen is gevuld met op maat gemaakte meubels en andere interessante elementen, waardoor er tal van uitnodigende sociale ruimtes zijn.

coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Praag | Coffee Joints
Foto: Anonymous Coffee

La Bohème Café

La Bohème Café is gevestigd in een voormalige meubelwinkel in de wijk Vinohrady. Door het opvallende interieur is het een echte eyecatcher voor voorbijgangers. Op de begane grond bevindt zich het café, terwijl de verdieping boven het barista lab van La Boheme’s branderij herbergt. Dit resulteert in de beschikbaarheid van talrijke vers geroosterde huiskoffies. Bij het beproeven van de koffie is de aandacht voor kwaliteit erg duidelijk.

coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Praag | Coffee Joints
Foto: La Bohème Café