Hier kan je de beste koffie drinken in Brussel | Coffee Joints

CREDITS: Marius Badstuber
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints hebben we  je de afgelopen tijd meegenomen langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. Aangezien ons kleine kikkerlandje niet heel groot is, zijn we ondertussen al op velen plekken geweest. Wij vinden daarom dat het tijd is voor verandering. Wanneer je een citytrip maakt in het buitenland zijn er natuurlijk ook momenten dat je toe bent aan een cafeïne boost. Voortaan zullen we je meenemen langs de beste koffie hotspots in buitenlandse steden. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Brussel vindt![/powerkit_alert]

De koffiescène in Brussel is de laatste jaren drastisch verbetert. Het begin kan worden teruggevoerd tot wanneer OR Coffee Roasters de eerste koffie speciaalzaak in het centrum van de Belgische hoofdstad opende. Zij hebben een grote invloed gehad op hoe de koffiescène zich heeft ontwikkeld. Sindsdien verschijnt er ongeveer elke twee jaar een nieuwe koffiester aan de horizon. Hierdoor is Brussel uitgegroeid tot een stad waar je de beste koffie kunt vinden. Lees verder om een indruk te krijgen van waar je aan het juiste adres bent voor een caffeïne-boost.

De beste koffie in Brussel

OR Coffee Roasters

Het is alweer een paar jaar geleden dat OR Coffee Roasters werd geopend en een reputatie kreeg als één van de beste koffiecafés in de stad. OR Coffee Roasters werd in 2001 opgericht en neemt koffie heel erg serieus. Koffievariëteiten van over de hele wereld worden zorgvuldig geselecteerd. Het roosteren vindt plaats in Aalst en het brouwen volgt verschillende technieken om ervoor te zorgen dat de smaak en het aroma van elke koffiesoort worden benadrukt. Hier word je verzekerd van geweldige koffie en bekwaam personeel dat graag helpt.

Ondertussen is er een tweede filiaal geopend op het Jourdanplein, dat net zo goed is als zijn grote broer in het centrum van Brussel.

, Hier kan je de beste koffie drinken in Brussel | Coffee Joints
Foto: OR Coffee Roasters

MOK Coffee

MOK Coffee heeft een flinke reis gemaakt in de vier jaar van zijn bestaan. In 2012 schraapte de oprichter Jens Crabbé al zijn spaargeld samen om een ​​speciale koffiebar en koffierooster te openen in Leuven. In 2016 waagde hij zich aan de hoofdstad Brussel om MOK een tweede huis in de Antoine Dansaertstraat te geven.

Voor nu wordt het roosteren nog steeds gedaan in Leuven. Hiervoor worden de koffiebonen zorgvuldig geselecteerd van verschillende koffieboeren. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor MOK, aangezien hun koffiebonen door de beste koffiecafés van Europa worden gebruikt.

, Hier kan je de beste koffie drinken in Brussel | Coffee Joints
Foto: MOK Coffee

Parlor Coffee

Parlor Coffee is sinds 2016 gevestigd in het hartje centrum van Brussel. Vanaf het begin zijn Bram en Yumi, partners in crime, op een missie om verse koffie van hoge kwaliteit te serveren aan de inwoners en bezoekers van Brussel. De koffie bij Parlor heeft zich de afgelopen jaren altijd uitstekend bewezen door veel aandacht te besteden aan details. Zo zijn de bonen afkomstig van kleinschalige producenten die oog hebben voor de kwaliteit, goede arbeidsomstandigheden en duurzaamheid.

Op dinsdagmiddag is Bram druk bezig met het roosteren van de bonen met de Probat-roostermachine die in de achterkamer staat. Daarnaast is het interieur eenvoudig, maar met een subtiel industrieel gevoel.

, Hier kan je de beste koffie drinken in Brussel | Coffee Joints
Foto: Parlor Coffee

My Little Cup

My Little Cup is een ontspannen plek waar je kan genieten van een goede kop koffie. Het is een klein buurtcafétje dat is gevestigd in een rustig deel van Brussel. Het is niet ver van het centrum en om de hoek van Parc Royal. De voorkant van de winkel heeft een opvallend uiterlijk met kamerhoge ramen die zorgen voor veel lichtinval. Na het experimenteren met een aantal branders, bleef My Little Cup trouw aan koffiebrander Belleville. Ook zijn ze gaan werken met andere koffieroosters.

, Hier kan je de beste koffie drinken in Brussel | Coffee Joints
Foto: My Little Cup

Belga & Co

Na een periode van stagnatie was 2016 het jaar waarin de derde generatie koffieshops op de koffiekaart van Brussel verschenen. Belga & Co werd onderdeel van die uitbreiding toen twee vrienden, Loïc en Charly, het eerste specialiteitencafé in de wijk Châtelain openden. Ook hier wordt de koffie op eigen bodem geroosterd. Zowel de espresso als filterkoffie, zijn van hoge kwaliteit. Bij het selecteren van de juiste bonen leggen zij de focus op de smaak. Hierbij proberen ze de zoetheid in de beker te benadrukken. De gebrande koffie is dan ook aan de lichte kant. Verwacht een gebalanceerde kop espresso en kies uit Kalita, Aeropress, Chemex of French Press voor filterkoffie.

, Hier kan je de beste koffie drinken in Brussel | Coffee Joints
Foto: Belga & Co

Kaffabar

Marc Daniels, de eigenaar van Kaffabar, verliet een carrière in de financiële sector om een ​​barista te worden en zijn liefde voor koffie na te streven. Verscholen in een rustige hoek van de Place Rouppe, niet ver van Houtsiplou, is Kaffabar een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van speciale koffie. Kaffabar biedt verschillende handmatige bereidingsmethoden, zoals V60, Aeropress, Chemex en French Press. Hiervoor wordt de koffie gehaald bij verschillende koffiebranders, waaronder Lomi in Parijs en The Barn in Berlijn.

De echte ster is Marcel, de schattige bulldog van de eigenaar, die de mascotte van Kaffabar is geworden.

, Hier kan je de beste koffie drinken in Brussel | Coffee Joints
Foto: Kaffabar