Hier kan je de beste koffie drinken in Parijs | Coffee Joints

CREDITS: Yovan Verma
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints hebben we  je de afgelopen tijd meegenomen langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. Aangezien ons kleine kikkerlandje niet heel groot is, zijn we ondertussen al op velen plekken geweest. Wij vinden daarom dat het tijd is voor verandering. Wanneer je een citytrip maakt in het buitenland zijn er natuurlijk ook momenten dat je toe bent aan een cafeïne boost. Voortaan zullen we je meenemen langs de beste koffie hotspots in buitenlandse steden. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Parijs vindt![/powerkit_alert]

De typische Parijse ervaring omvat cafés, rode wijn drinken, lekker eten en bij voorkeur allemaal tegelijk. Zo vormen koffiecafés al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de identiteit van Parijs. Misschien eet je graag in de beste restaurants van Parijs, bezoek je alle bezienswaardigheden, maar je kunt gewoon niet vertrekken zonder de wereldberoemde Parijse cafécultuur te proeven.

Parijs heeft in het laatste halve decennium een ​​toevloed van derde generatie koffieshops gezien en daarmee fijnere melanges en bonen. Met lokale branders en door barista geleide winkels in bijna elk arrondissement, is deze Europese hoofdstad een grote speler. Voor een stad die de kunst perfectioneert om urenlang in een café te zitten tijdens het lezen van een boek of degene die zich overgeeft aan schuldvrij mensen kijken, zou je denken dat Parijs fatsoenlijke koffiecafés heeft.

En dat doen ze op veel manieren, maar helaas vindt je dit niet overal. Negen van de tien keer, zal de koffie niet alleen veel te duur zijn, maar ook sterk genoeg om een avond door te halen. Bespaar jezelf een buikpijn en lees verder om erachter te komen waar je het beste koffie kan drinken in Parijs.

De beste koffie in Parijs

Fondation Café

Met een oppervlakte van vijftien vierkante meter is het Fondation Café iets groter dan een standaard appartement in Parijs. Dit wordt goedgemaakt door een ruim terras dat het grootste gedeelte van de dag belicht is door de zon. De minimalistische inrichting bestaat uit stijlvolle Zweedse meubels. Hier wordt aandacht besteedt aan het serveren van schitterende koffie. Fondation Café houdt het Frans met espresso’s, cafécrèmes en filters, waaronder ijskoude latten in de zomer. Als je een koffie-liefhebber bent, let dan even op. Fondation Café schijnt namelijk de enige plaats in Parijs te zijn met een Kees van der Western Spirit koffiezetapparaat.

Drinken, Hier kan je de beste koffie drinken in Parijs | Coffee Joints
Foto: Fondation Café

La Fontaine de Belleville

De oprichters van Brûlerie de Belleville hebben La Fontaine de Belleville, een jaren twintig bistro, met veel zorg gerestaureerd. Met behoud van de imposante spiegels, het prachtige plafond en de schilderijen, zijn er nieuwe handbeschilderde tafels en stoelen van Maison Gatti toegevoegd. Verwacht lokale ambachtelijke bieren en koffie afkomstig van hun eigen koffiebrander in Brûlerie. Geniet op het terras, dat het kruispunt tussen de Rue la Grange aux Belles en Juliette Dodu domineert.

Drinken, Hier kan je de beste koffie drinken in Parijs | Coffee Joints
Foto: La Fontaine de Belleville

République of Coffee

République of Coffee is de droom van elke Instagrammer: grote glazen ramen, charmante Parijse meubels, witte betegelde wanden, spiegelende plafonds en bloemen op elke tafel. De koffie komt van The Beans on Fire, maar je kan hier regelmatig roterende melanges en leveranciers drinken. De filterkoffie bij République of Coffee is heerlijk en een chai latte gaat perfect samen met pompoenbrood, cheesecake of een koekje naar keuze. Er is zelfs een viennoiserie, een zeldzaamheid in third wave koffieshops.

Drinken, Hier kan je de beste koffie drinken in Parijs | Coffee Joints
Foto: République of Coffee

Café Lomi

Verborgen in een ouderwets deel van het achttiende arrondissement, opende Café Lomi zijn deuren in oktober 2012. Lomi’s architect heeft een eenvoudige betonnen ruimte getransformeerd in een cool café met een industriële uitstraling. Aan de achterkant van het café zie je een laboratorium met een glazen wand vol met vreemd uitziende koffiemachines, filters en slijpmachines. Dit is waar Lomi hun toekomstige koffiebonen test. Uit het zicht staat er een enorme koffiebrander en zakken bonen afkomstig uit 20 verschillende landen. De koffie is niet alleen heerlijk, maar ook een kunst op zichzelf. Zo heeft Aussie-barista Paul Arnephy de Latte Art-prijs gewonnen voor zijn artistieke gebruik van melk in koffie.

Drinken, Hier kan je de beste koffie drinken in Parijs | Coffee Joints
Foto: Café Lomi

Coutume Café

In het hart van de chique Rive Gauche buurt en op een paar minuten lopen van Le Bon Marché, was Coutume Café de oorspronkelijke aanstichter van de koffierevolutie in Parijs. Gedeeltelijk café, deels koffiebrander, leveren zij aan meer dan 60 bars, restaurants en hotels in de stad. Ook hier worden de koffiebonen geïmporteerd van over de hele wereld. De sfeer is als een wijnbar, met een barista die uitleg geeft over de boonplantages en verschillende koffiemixen voorstelt. Denk aan Ethiopische koffie met kardemom of een espresso besprenkeld met peper. De focus van het ontbijt en de lunch ligt op gezonde biologische producten en bevat veel vegetarische opties.

Drinken, Hier kan je de beste koffie drinken in Parijs | Coffee Joints
Foto: Coutume Café