Hier kan je de beste koffie drinken in Berlijn | Coffee Joints

CREDITS: Wiktor Karkocha
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints hebben we  je de afgelopen tijd meegenomen langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. Aangezien ons kleine kikkerlandje niet heel groot is, zijn we ondertussen al op velen plekken geweest. Wij vinden daarom dat het tijd is voor verandering. Wanneer je een citytrip maakt in het buitenland zijn er natuurlijk ook momenten dat je toe bent aan een cafeïne boost. Voortaan zullen we je meenemen langs de beste koffie hotspots in buitenlandse steden. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Berlijn vindt![/powerkit_alert]

De beste koffie in Berlijn

Berlijn is gezegend met koffieshops die de Duitse hoofdstad enkele van de beste koffiebrouwsels verzorgen. Deze worden zorgvuldig vervaardigd door bekwame koffiemensen en professionals van over de hele wereld en geserveerd in unieke en doelbewust ontworpen ruimtes. In de afgelopen jaren is Berlijn zich gaan ontwikkelen in een markt waarin de koffies van hoge kwaliteit zijn. Het is dan ook mooi om de snelle groei te zien van de derde generatie koffiescène van Berlijn. In een overvloed van koffietentjes zijn er een aantal die met kop en schouder er bovenuit steken. Wij hebben uitgezocht bij welke koffieparadijsjes je aan het juiste adres bent.

The Barn

Gelegen in het galeriedistrict van Berlijn, ook wel één van de hipste buurten van Mitte, trekt The Barn altijd een groot publiek. Van het iconische logo tot hun rustieke minimalistische inrichting en fenomenale koffie, het klopt allemaal.  Ze hebben een uitgebreid koffiemenu en elk brouwsel is gemaakt met bonen van de hoogste kwaliteit, die duurzaam en rechtvaardig worden geoogst. Hier vindt je ook een aantal behoorlijk smakelijke cakes en gebakjes voor bij de koffie. The Barn is zelfs zo populair geworden dat ze onlangs een andere vestiging in de buurt van Schönhauser Allee hebben geopend.

Coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Berlijn | Coffee Joints
Foto: The Barn

Five Elephant

Five Elephant is een klein café in Kreuzberg. Hun doel is om de best gebrande koffie naar Berlijn te brengen. Tegelijkertijd dragen zij hun steentje bij aan een duurzame koffieproductie door transparante handel. Het interieur in Scandinavische stijl is vrolijk, met een paar grote tafels waar je kan genieten van heerlijke koffiebrouwsels. We raden aan om elk bakkie te combineren met een heerlijke traktatie. Five Elephant ligt vlak bij het Landwehr-kanaal en is ideaal voor een kopje koffie, tijdens een wandeling langs het water.

Coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Berlijn | Coffee Joints
Foto: Five Elephant

Bonanza Coffee Heroes

De gepassioneerde barista’s achter Bonanza Coffee Heroes staan bekend om het combineren van oude en nieuwe technieken. Deze vallen onder de paraplu van wat zij ‘retro-innovatie’ noemen. Nog iets anders dat hen onderscheidt in de koffiebranderij, is dat de bonen hier zo min mogelijk worden geroost. Hiermee willen ze juist de smaak van koffiebonen laten spreken in plaats van de geroosterde smaak. Het industriële chique interieur fungeert als een perfecte omgeving om te genieten van deze unieke brouwsels.

Coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Berlijn | Coffee Joints
Foto: Bonanza Coffee Heroes

Companion Coffee

Hoewel veel van de koffiespots op deze lijst filterkoffie aanbieden, werkt Companion Coffee uitsluitend met hoogwaardige espresso en thee. De eigenaren begonnen hun barista carrière in Vancouver en Perth voordat ze naar Berlijn verhuisden en een eigen koffietent begonnen. Sindsdien is de Companion Coffee niet meer weg te denken uit de koffiescène van Berlijn. Kom tussen het winkelen door hier even langs voor een snelle pick-up of geniet van je koffietje op de binnenplaats.

Coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Berlijn | Coffee Joints
Foto: Companion Coffee

Distrikt Coffee

Distrikt Coffee is de ideale plek om braadstukken te proeven van de beste koffiebranders uit Berlijn, en ook van andere merken in Europa. De koffie is hier sterk omdat ze meestal een dubbele koffie serveren. Bovendien serveert Distrikt een ontbijt-, lunch- en weekendbrunch menu. Zo heb je een gevarieerde keuze uit açaí-kommen, pannenkoeken en avocado toasts, salades, sandwiches, soepen en meer.

Coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Berlijn | Coffee Joints
Foto: Distrikt Coffee

Chapter one

Chapter One richt zich op de productie van ”trage” koffie, met een enorme keuze uit verschillende boonsoorten. Hier begeleid het personeel je graag door hun velen koffiespecialiteiten. Zowel de koffie, als de thee brouwen zij met hetzelfde niveau van precisie. In feite lijken de gadgets die ze gebruiken, meer op dingen die je in een wetenschappelijk laboratorium of distilleerderij zou vinden.

Coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Berlijn | Coffee Joints
Foto: Chapter One

Father Carpenter Coffee Brewers

Father Carpenter Coffee Brewers is waarschijnlijk één van de mooiste koffieshops in Berlijn. Het is gevestigd in een historisch gebouw met een mooie binnenplaats in het hart van Mitte. De sfeer alleen al is reden genoeg om hier een bezoekje te brengen. Met een chique interieur en industriële elementen is het interieur absoluut prachtig. Naast koffie serveert Father Carpenter onder andere een aantal culinaire creaties voor bij de koffie.

Coffee, Hier kan je de beste koffie drinken in Berlijn | Coffee Joints
Foto: Father Carpenter Coffee Brewers