Hier kan je de beste koffie drinken in Middelburg | Coffee Joints

CREDITS: Nathan Dumlao
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Middelburg vindt![/powerkit_alert]

Middelburg is de aantrekkelijke historische hoofdstad van Zeeland. Het was vroeger één van de handelssteden van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Je kunt het rijke verleden nog steeds voelen terwijl je door het oude stadscentrum loopt. Zo zijn er verschillende musea’s die je kunt bezoeken en de historische panden zijn een lust voor het oog. Na een cultuuruitstapje in Middelburg zijn er genoeg koffie hotspots waar je even pauze kunt nemen. Welke dit zijn, lees je hieronder.

De beste koffie in Middelburg

Expresszo

Expresszo is een beetje verstopt, maar de paar extra meters meer dan waard. Het is een erg knus cafétje waar je kan ontsnappen aan de drukte van alle toeristische hoogtepunten. Je kan er heerlijk koffie drinken met daarnaast een geruime keuze aan lekkere snacks. Bij een bezoek aan Middelburg kun je er zelfs overnachten door gebruik te maken van hun bed and breakfast. De kamers zijn niet alleen luxe ingericht, maar hebben ook een mooi uitzicht.

Middelburg, Hier kan je de beste koffie drinken in Middelburg | Coffee Joints
Foto: Expresszo

Wooncafé

Wooncafé is een gezellige tent die uitdaagt om even binnen te lopen of om op het terras te zitten. Door de huiselijke sfeer is het the place to be voor koffie met daarbij een lekker stukje huisgemaakte taart of een andere zoetigheid. Niet alleen is de koffie hier heerlijk, maar het wordt ook op een leuke manier opgediend. De koffie wordt geserveerd in leuk servies met daarbij een koffielikeurtje met slagroom. En dat allemaal voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Middelburg, Hier kan je de beste koffie drinken in Middelburg | Coffee Joints
Foto: Wooncafé

Sint John

Al tientallen jaren is Sint John een begrip in Middelburg. Het is de juiste plek als je opzoek bent naar een goede kop koffie. Ook kun je er heerlijke tosti’s eten en het yoghurtijs is next level. Het is alsof hier de tijd heeft stil gestaan met allerlei facetten uit de middeleeuwen die je terugziet in het interieur. Verwacht geen poespas, maar gewoon gezelligheid zoals het hoort in een koffiecafé.

Middelburg, Hier kan je de beste koffie drinken in Middelburg | Coffee Joints
Foto: Sint John

Robuust!

Bij Robuust! kun je genieten van een goede bak koffie met lekkere zoetigheden voor erbij en goede muziek. Het is een mooi plekje met uitzicht op de markt waar je even tot rust kunt komen. Leuke bijkomstigheid is dat je ook geknipt kan worden door een barber, en dat je LP’s kan kopen voor een goede prijs.

Middelburg, Hier kan je de beste koffie drinken in Middelburg | Coffee Joints
Foto: Robuust!

De Juf

De Juf is gevestigd in een oud pand dat ingericht is met ouderwetse schoolspullen. Hou je van een sterk bakkie dan ben je hier aan het goede adres. Voor naast de koffie is het moeilijk kiezen tussen het aanbod van verschillende soorten zelfgebakken taarten. Echt om te smullen en zeker de moeite om eens langs te gaan.

Middelburg, Hier kan je de beste koffie drinken in Middelburg | Coffee Joints
Foto: De Juf