Hier kan je de beste koffie drinken in Leeuwarden | Coffee Joints

CREDITS: Nathan Dumlao
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie op Leeuwarden vindt![/powerkit_alert]

Leeuwarden, de hoofdstad van provincie Friesland, is één van de oudste steden van Noord-Nederland. De historische binnenstad leent zich voor toffe activiteiten en talloze manieren om de stad te verkennen. Met zijn grachten, herenhuizen, monumenten en musea wordt Leeuwarden ook wel Klein Amsterdam genoemd. Het verschil is dat je in Leeuwarden niet onder de voet gelopen wordt door hordes toeristen. Ben je op zoek naar een cafeïne boost na een dagje cultuur snuiven? Wij hebben uitgezocht waar je in Leeuwarden de beste koffie hotspots kunt vinden.

De beste koffie in Leeuwarden

Barrevoets

Barrevoets is een knus cafétje gelegen in de Kleine Kerkstraat, het leukste winkelstraatje van Leeuwarden. Voor koffieleuten in een gezellige setting ben je hier aan het goede adres. Het is niet alleen een fijne plek om koffie te drinken, ook is er een uitgebreide lunchkaart en een gevarieerde keuze aan bier voor de borrelaars onder ons. De bediening is erg attent en heeft veel verstand van zaken, zo kan er over allerlei producten wat verteld worden. Al met al een aanrader voor als je een dagje erop uit bent in Leeuwarden.

Leeuwarden, Hier kan je de beste koffie drinken in Leeuwarden | Coffee Joints
Foto’s: Barrevoets

Post-Plaza Grand Café

Post-Plaza Grand Café is een plek waar je geweest moet zijn in Leeuwarden. Het is gevestigd in een voormalig postkantoor dat volledig gerenoveerd is. Er is zelfs een lounge waar je onderuit kan zakken en kan genieten in een klassieke setting met een moderne en hippe finishing touch. Hier wordt de koffie door Post-Plaza zelf gebrand en het resultaat daarvan is werkelijk fantastisch. Ook de zoetigheden zijn vers en van hoge kwaliteit. Een absolute aanrader!

Leeuwarden, Hier kan je de beste koffie drinken in Leeuwarden | Coffee Joints
Foto: Post-Plaza Grand Café

Doppio

Voor koffieliefhebbers zal de naam Doppio bekend in de oren klinken. Doppio is een gespecialiseerde barista dat meerdere vestigingen heeft in Nederland. Zo is er ook een vestiging midden in het centrum van Leeuwarden waar je allerlei soorten koffievariaties kunt kiezen. Hier ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een plek waar de koffie met vakmanschap en passie bereid wordt.

Leeuwarden, Hier kan je de beste koffie drinken in Leeuwarden | Coffee Joints
Foto: Doppio

Douwe Egberts Café

Als het om koffie gaat, kunnen we natuurlijk niet het Douwe Egberts Café vergeten in Leeuwarden. Het is een heerlijke plek om even uit te rusten bij het bezoek aan de stad, met voldoende mogelijkheden om van een goede kop koffie met wat lekkers te genieten. Dit in een gezellige huiskamer sfeer of op het terras als het lekker weer is. Liever een koffie voor onderweg? Dan is dat hier geen probleem.

Leeuwarden, Hier kan je de beste koffie drinken in Leeuwarden | Coffee Joints
Foto: Douwe Egberts Café

Bagels & Beans

Het fijne van Bagels & Beans is dat, waar je ook komt, de kwaliteit van de koffie en het eten hetzelfde is. En dat is gewoon erg goed. Zo ook in Leeuwarden waar ze heerlijke koffie schenken en de welbekende bagels geserveerd worden. Met lekker weer is het leuk zitten op het terras met uitzicht over de gracht. Kortom, een lekkere plek om even uit te rusten van een stadswandeling.

Leeuwarden, Hier kan je de beste koffie drinken in Leeuwarden | Coffee Joints
Foto: Bagels & Beans

 

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…